24 de setembre de 2020 24/9/20

Serralvo: “Després de 20 anys de mentides del PP, el Consell del Botànic sí que compleix amb Vila-real i amb la ronda Sud-oest”

Serralvo: “Després de 20 anys de mentides del PP, el Consell del Botànic sí que compleix amb Vila-real i amb la ronda Sud-oest” - (foto 1)

    El portaveu de l'equip de govern de Vila-real, Javier Serralvo, ha valorat aquest matí el procés d'adjudicació de la ronda Sud-oest, per al qual s'han presentat 15 empreses aquesta setmana. “Del no-res d'un PP que es va passar 20 anys enganyant els vila-realencs, amb promeses d'inversió que no van arribar mai, amb el Consell de Ximo Puig ja tenim la ronda en ple procés de licitació, amb 9,5 milions d’euros d'inversió programada. Compleix més amb Vila-real el Botànic en tres anys, que el PP en dues dècades”, valora.

    “La ronda Sud-oest va ser la major burla i estafa a la ciutat de Vila-real durant els anys de governs del PP a la Generalitat i també a l'Ajuntament. Des de l'any 2002, van anar incloent en els pressupostos autonòmics quantitats que mai van arribar a Vila-real. En 2002 van prometre 150.000 euros, 65.000 en 2003, set milions d'euros l'any 2004 per a després fer desaparéixer el projecte dels pressupostos de 2005. L'any 2006 torna a aparéixer, encara que sabien que no anaven a fer-la, amb una dotació de set milions, que va anar repetint-se en quantitats similars fins a l'any 2010, quan apareix un ‘nou projecte’ de ronda de 8,6 milions d'euros. En 2011, la quantitat es redueix a 250.000 euros i a partir de 2012, amb l'entrada del govern del canvi a l'Ajuntament de Vila-real, desapareix”, recorda Serralvo. “En total, ens van prometre 43 milions d'euros i ací ens en van arribar zero; és més, ens va costar de la butxaca dels vila-realencs quasi set milions d'euros”, denuncia el portaveu, qui recorda que el consistori va haver de sufragar les expropiacions, “per la irresponsabilitat del PP”. En concret, les expropiacions de terrenys per a la construcció de la ronda –“que va pagar aquest equip de govern perquè l'anterior, del PP, va espoliar les terres als seus propietaris sense pagar un euro”, puntualitza- han suposat un desemborsament de 6.895.000 euros, dels quals 4,8 milions corresponen a expropiacions i 1,8 milions als interessos pels préstecs necessaris per a fer front a aquests pagaments. “Van expropiar en 2006 les terres a 227 propietaris, que van haver de passar cinc anys sense terres i sense haver-los pagat, fins que va arribar aquest equip de govern per a saldar el deute”, agrega.

    D'altra banda, Serralvo lamenta les crítiques del Partit Popular als projectes de reindustrialització finançats per l’Ivace. “Ja vam dir nosaltres que els terminis per a acollir-se a aquestes ajudes eren molt difícils de poder complir. Però què pretenen, que renunciem a tot i deixem passar oportunitats perquè Vila-real avance? Què haurien fet ells, seguir el seu model del passat, saltar-se les normes i cometre il·legalitats, com feien contínuament? Lliçons de bon govern del PP, molt poques”, conclou el portaveu del govern municipal.

    Pujar