25 de novembre de 2020 25/11/20

Tot el que has de saber sobre Fit Carrer

Tot el que has de saber sobre Fit Carrer  - (foto 1)
  • Una mostra única de teatre en espais urbans de Vila-real amb 22 companyies internacionals actuant en 15 localitzacions i en més de 30 espectacles i activitats

MÉS FOTOS
Tot el que has de saber sobre Fit Carrer  - (foto 2)

Anar passejant per la ciutat i trobar-te, de sobte, amb una obra de teatre en ple carrer; seguir uns passos avant i xocar-te de front amb un espectacle aeri impressionant o amb un circ en la plaça del poble. Pareix una fantasia però no ho és: és la realitat que viu la ciutat de Vila-real a partir d'este dijous 4 de maig i durant tres dies inoblidables.

La causa, el Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer) que se celebra en els carrers, places i racons de la ciutat i en el que públic de totes les edats disfruta del teatre, la dansa o el circ de carrer i d'infinitat d'espectacles en un festival que, tal com explica el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, transcendix el merament cultural: "Una de les coses més boniques és que gent de totes les edats ix al carrer i veu l'espectacle, es crega una simbiosi entre el públic i els actors que impressiona".

Impressiona sobretot perquè Vila-real arrossega una gran tradició teatral darrere seu. Onze companyies professionals instal·lades en la ciutat ho avalen; també els trenta anys de Fit-Carrer que esta edició celebra un aniversari especial. I de tot això beu la cultura dels veïns de la localitat: "La gent està molt educada per a veure teatre de carrer i els actors açò ho perceben. El fet de que et cries en una ciutat on és normal veure este tipus d'actuacions fa que t'ameres d'això", argumenta l'edil de Cultura.

Fit Carrer va nàixer en 1988 sota la direcció de Xarxa Teatre i des de llavors esta cita anual reunix a les millors companyies nacionals i internacionals relacionades amb les arts de carrer: "Per a Vila-real és importantíssim tant des del punt de vista cultural, social i econòmic perquè és un festival molt veterà i per ací han passat les millors companyies de teatre del món", explica Eduardo Pérez. En total, en esta edició participen 22 companyies internacionals en 15 localitzacions i en més de 30 espectacles i activitats. A més hauran coproduccions, jornades de debat i un prefestival a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal de Teatre.

La programació complementari conta també amb un acte en commemoració del 30é aniversari, les V Jornades professionals i l'entrega del premi Ramón Batalla a la companyia basca Trapu Zahara. Les activitats inclouen l'exposició "Ara que tinc 50 portes" que inspira el lema del 30é FITCarrer, "Obrint Portes". Una mostra única de teatre en espais urbans que convertix cada any a Vila-real en la capital de la cultura i les arts de carrer de la Comunitat Valenciana.

La programació completa es pot veure en www.fitcarrer.com i a més hi ha una aplicació del festival per a estar al corrent de tots els detalls.

Pujar