1 de desembre de 2020 1/12/20

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real lliura aquest dissabte els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real lliura aquest dissabte els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu - (foto 1)

  La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real lliura el proper dissabte, 4 de maig, els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu. Un esdeveniment que tindrà lloc a les 12.00 hores a la Casa dels Mundina i que es convoca, per primera vegada, des de la Regidoria de Normalització Lingüística.

  El regidor de l'àrea, Santi Cortells, ha presentat l'acte, acompanyat pel membre de la Associació Cultural El Guitarró Pasqual Broch, i ha recordat que el certamen va ser convocat per primera vegada per aquesta entitat en 1997. “Un any després, la Regidoria de Normalització Lingüística, dirigida pel company i amic Pasqual Batalla, es va sumar com a patrocinador i col·laborador, una situació que s'ha mantingut durant 21 convocatòries, fins a 2017”, explica.

  Després de la cessió a la Regidoria es va formalitzar el canvi de denominació, recollint la proposta del Guitarró perquè, a partir d'aquest 2019, els guardons passen a denominar-se Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla, “per a retre-li nostre més humil homenatge al regidor que amb el seu interés, constància i determinació va contribuir a l'important prestigi que tenen ara aquests premis entre les convocatòries literàries que es promouen en tot el nostre àmbit lingüístic”, afig.

  “Un prestigi que no haguera sigut possible sense la implicació personal de Pasqual Batalla, que per desgràcia ja no està entre nosaltres i que fins a l'últim dia de la seua vida va estar treballant per aquesta ciutat i per tot allò que creia just sense defallir”, afirma.

  A banda de comptar amb una dilatada trajectòria, els Premis Maig són reconeguts per la dotació que ofereixen, així com per la seua rigorositat, solvència i equanimitat a l'hora de reconéixer la qualitat literària. “La dotació va des dels 300 euros per al segon premi fins als 600 per al primer”, indica Cortells, qui afig que “fins al 15 d'abril s'han presentat 29 obres inèdites, en català i amb una extensió de 3.500 i 8.000 caràcters. L'acte de lliurament de guardons tindrà lloc a partir de les 12.00 hores a la sala diàfana de la Casa dels Mundina, on també actuaran el cantautor castellonenc Artur Àlvarez i el teclista Carlos Àlvarez, que oferiran l'espectacle Artur Àlvarez canta els nostres poetes, amb els temes més significatius de la seua discografia dedicada als poetes valencians i especial atenció al vila-realenc Manel Pitarch.

  Per la seua banda, Pasqual Broch indica que “la figura d'un referent com va ser Pasqual Batalla, lligat fins a l'últim dia de la seua vida a l'organització d'aquest certamen és un motiu de pes per a fer-li aquest reconeixement” i agraeix “l'actitud i la relació establida amb el nou regidor de l'àrea, que està donant una nova empenta al certamen”.

  Així mateix, explica que el jurat està compost per dues tècniques de Normalització Lingüística, el propi regidor, un membre del Guitarró (el propi Broch) i un altre reconegut soci, com és l'escriptor Vicent Usó. “Hem rebut originals des de Mallorca, Catalunya i tot el territori valencià, amb un nivell molt alt, així que estem orgullosos d'aquesta nova edició, que conclourà amb el lliurament de premis”, afig.

  Pujar