11 d’agost de 2020 11/8/20

Protecció Civil forma a 4.863 estudiants de Vila-real en protocols d'emergència durant l'any 2019

Protecció Civil forma a 4.863 estudiants de Vila-real en protocols d'emergència durant l'any 2019 - (foto 1)

  La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el responsable del servei municipal de Protecció Civil, Ismael Solsona, han presentat el balanç dels cursos d'autoprotecció, simulacres i plans d'evacuació oferits als centres escolars de Vila-real durant l'any 2019.

  “Portem impulsant aquest projecte des de fa deu anys i des de l'Ajuntament considerem que aquest programa és molt important per a la ciutadania perquè que forma a professors i estudiants en seguretat”, ha afirmat la regidora. Durant l'any 2019 el personal de Protecció Civil i el seu voluntariat ha format, en protocols d'emergència, a 4.863 estudiants de tretze centres docents de Vila-real, nou d'ells d'educació Primària i quatre d'educació Secundària. “Després que cada centre confirme la seua participació voluntària en el programa, Protecció Civil acudeix i ensenya al personal directiu, al professorat i a l'alumnat com han d'actuar en cas d'emergència, realitzant un simulacre sense que els estudiants ho sàpiguen” , ha explicat Gómez.

  “Es va decidir oferir aquest tipus de servei perquè tots els centres escolars tinguen una forma similar d'actuar, i també per a conéixer les dificultats de cada dins a l'hora de realitzar un pla d'evacuació”, ha assegurat el responsable de Protecció Civil, Ismael Solsona. “Al unificar protocols, quan fem els simulacres no sols participen els col·legis sinó també la Policia Local, els bombers i el 112, podent mesurar els temps de resposta de cada cos de seguretat”, ha explicat Solsona. A més, el protocol que ensenya Protecció civil en les institucions educatives és molt semblant al qual realitzen les empreses, permetent així que els estudiants aprenguen el mateix procediment que hauran de seguir en un futur.

  Actualment el servei municipal de Protecció Civil compta amb 22 voluntaris i voluntàries, a més dels treballadors oficials del servei. “Nosaltres no podríem realitzar aquest programa sense el voluntariat, ells són els que mesuren els temps de resposta, i els que analitzen si hi ha punts perillosos en els centres escolars”, ha incidit el responsable de Protecció Civil. “La inscripció està oberta a qualsevol persona que vulga formar part d'aquest servei social a la ciutadania, rebent formació interdisciplinària per a aquest programa i per a altres serveis que realitzem”, ha conclòs Ismael Solsona.

   

  Pujar