elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

SPV i Policia Local estableixen un protocol de coordinació per a posar fi als abocadors il·legals en el terme municipal

SPV i Policia Local estableixen un protocol de coordinació per a posar fi als abocadors il·legals en el terme municipal
  • La mesura permetrà reforçar la vigilància dels punts sensibles, localitzats en la perifèria de la ciutat, al costat de camins rurals

  • També es realitzaran campanyes d'informació sobre l'ecoparc i per a advertir de les sancions

L'Ajuntament de Vila-real ha activat un pla per a abordar el problema dels abocaments incontrolats en el terme municipal i acabar amb aquesta pràctica il·legal localitzada en diferents punts de la perifèria de la ciutat, especialment al costat de camins rurals. En el marc de les accions per a posar fi a aquesta problemàtica, s'ha acordat un protocol de coordinació entre el departament de Serveis Públics i la Policia Local per a facilitar la localització, vigilància i sanció d'aquestes infraccions. Per a això, aquest matí s'han reunit a l'Ajuntament els regidors responsables de Serveis Públics i Seguretat Ciutadana, Francisco Valverde i Silvia Gómez, respectivament, al costat del comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el tècnic de SPV, Miquel Adsuara.

“Seguint les accions d'aquest pla, i tal com ens vam comprometre en el Ple, estem fent passos per a acabar amb aquestes accions incíviques que danyen el medi ambient i degraden el nostre terme municipal”, explica Valverde, qui detalla que la major part dels abocaments són d'enderrocs d'obra, encara que també es depositen estris i altres residus. En l'actualitat, SPV té localitzats una desena de punts sensibles en els quals s'han produït abocaments il·legals, situats la majoria en la perifèria de la ciutat, pròxims a camins rurals. Així, s'han realitzat neteges en el camí Betxí (al costat de l'AP-7); camí Cedre (prop de la N-340); carretera de Borriana (al costat de la N-340); camí Segon Sedeny (prop de l'ecoparc); camí Torrehermosa; camí Tercer Sedeny; camí Molí Roqueta i camí Quart Sedeny.

En la reunió d'aquest matí s'ha establit el protocol d'actuació pel qual el departament de Serveis Públics traslladarà periòdicament a la Policia Local un llistat dels punts en els quals es registren aquests abocaments incontrolats perquè una patrulla realitze labors de control, vigilància i sanció, ja que, segons recorda el regidor de Serveis Públics, “aquestes infraccions comporten una sanció econòmica”.

Valverde incideix en què “és necessari conscienciar a la ciutadania de què es tracta d'una pràctica il·legal” i que Vila-real “compta amb un ecoparc, a més d'un servei de recollida de voluminosos, tots dos totalment gratuïts, que garanteixen el correcte tractament i gestió d'aquests residus”. De fet, una altra de les accions que realitzarà la Regidoria de Serveis Públics serà reforçar la informació i sensibilització a través de campanyes informatives en les quals no sols es recordarà l'existència d'aquests serveis sinó que també s'advertirà sobre les sancions econòmiques que comporta l'abocament il·legal de residus.

Pujar