19 de gener de 2021 19/1/21

El Partit Popular de Vila-real demana una solució per a les famílies amb nens de 0 a 3 anys

El Partit Popular de Vila-real demana una solució per a les famílies amb nens de 0 a 3 anys - (foto 1)
  • La Conselleria deu ja quatre mesos del Bo Infantil i l'Ajuntament segueix sense pagar les ajudes a l'escolarització infantil del curs 18-19

El Partit Popular de Vila-real ha denunciat l'impagament de la Conselleria d'Educació a les famílies amb nens escolaritzats en escoles infantils de 0-3 anys, a les quals se'ls deu més de quatre mesos del conegut Bono Infantil.

L'edil Adrián Casabó ha explicat que "aquests impagaments estan deixant als centres a la vora del col·lapse" i ha advertit "la complicada situació a la qual poden veure's abocades moltes famílies de la ciutat, especialment aquelles amb rendes més baixes i que reben una ajuda econòmica major per part de l'administració".

L'edil popular ha recordat que les escoles infantils, gràcies a una mesura impulsada en el seu moment pel PP, són les que reben de Conselleria aquestes ajudes, i les descompten de les factures a les famílies, per la qual cosa porten quatre mesos assumint aquests impagaments del Consell de PSOE i Compromís.

"Si els impagaments continuen, és molt probable que els centres no puguin assumir més aquesta situació i es vegin obligats a cobrar el 100% del cost de la plaça, la qual cosa afectaria principalment les famílies que més necessiten aquesta ajuda econòmica per a poder conciliar la vida laboral i familiar i que no podrien continuar portant als seus fills a una escola infantil", ha lamentat Casabó.

Per si no fos prou, a aquests deutes del Consell se sumen també els impagaments de l'Ajuntament de Vila-real, que en data d'avui, encara deu a les famílies les ajudes d'escolarització infantil del curs 18-19. Els populars han lamentat que “en la passada campanya electoral, just en la jornada de reflexió, l'alcalde Benlloch anunciés que les anava a pagar però, sis mesos després, els pares segueixen sense rebre ni un euro”.

Pujar