Morales deslumbra i lidera al Villarreal en la Conference League

• El Villarreal goleja a l'Austria Wien amb una fantàstica actuació coral i un hat-trick de José Morales

MÉS FOTOS
Morales deslumbra i lidera al Villarreal en la Conference League - (foto 2)

El Villarreal CF va sumar la seua tercera victòria a Europa. El conjunt d'Unai Emery va doblegar al FK Austria Wien (5-0) amb contundència en un excel·lent partit dels grocs, que, comandats per un gran Jose Morales, no van donar opció a l'equip austríac.

El Submarí arribava a l'envit continental com a líder del grup C, amb sis punts, després de dos valuosos triomfs davant el Lech Poznan (4-3) i Hapoel Be’er Sheva (1-2). L'equip groc buscava la tercera victòria consecutiva i així fer un pas de gegant en l'empresa de classificar-se com primer en aquesta fase de grups de la UEFA Europa Conference League.

Amb un calendari molt atapeït fins a la cita mundialista, Unai Emery va aprofitar la jornada europea per a efectuar rotacions en l'onze del Villarreal CF. El tècnic d'Hondarribia novament va donar entrada a futbolistes joves com Jorgensen, Dela, Cuenca o Morlanes.

El Villarreal va desplegar un futbol alegre i vertical des dels primers compassos del matx. La visió de Morlanes i les ràpides conduccions de Baena, sumat a la verticalitat d'homes com Jackson, Chukwueze i Danjuma, van brindar un còctel perfecte perquè es veren gols i espectacle al Ciutat de València.

El primer gol del Villarreal no va tardar a arribar. Al minut 18, Baena va alçar als assistents dels seus seients després de marcar un autèntic golàs. El migcampista d'Almeria va enviar a l'esquadra una fantàstica pilota cedida per Samu Chukwueze, que, després d'escapolir-se amb elegància del seu defensor, va centrar al segon pal en veure desmarcat al sempre diferencial '16' groc.

Abans de la mitja hora de joc, Fitz va estavellar un llançament de falta al travesser. El colpeig del jove migcampista austríac va ser la millor ocasió dels visitants en el primer temps. La segona va arribar en els primers minuts del partit. Una rematada de cap de Fischer que no va trobar la porteria de Jorgensen per molt poc.

Quan ja s'aveïnava el descans, el Villarreal va pegar una segona urpada. Els grocs van marcar el segon tant, obra de Arnaut Danjuma. L'extrem neerlandés va rebre una passada des de la banda d'Álex Baena, va superar en velocitat als defensors rivals i va definir al pal llunyà. La tornada de la cobra ja era una realitat.

Amb 2-0 en el marcador, a la volta dels vestuaris, Emery va donar minuts a Lo Celso, Capoue i Morales, dosant així l'esforç de jugadors com Baena, Coquelin i N. Jackson. Més tard, al minut 65, van entrar Parejo i Pino, en substitució de Danjuma i Chukwueze.

Després d'una arrancada del segon temps amb poc ritme, Morales va sentenciar el partit amb un hat-trick als minuts finals del partit. El primer gol va arribar amb un xut llunyà que va sorprendre el porter rival, i el segon, en materialitzar una fantàstica assistència de Capoue des del flanc dret. El tercer i definitiu després d'una passada filtrada per Lo Celso. Espectacular el comandant.

Fitxa tècnica

Villarreal: Jorgensen; Dela, Mandi, J. Cuenca, J. Mojica; Chukwueze (Yeremy, m. 65), Morlanes, Coquelin (Capoue, m. 46), Álex B. (Lo Celso, m. 46); Danjuma (Parejo, m. 65) i N. Jackson (A.J. Morales, m. 46).

Austria Wien: Früchti; Ranftl, Muehi, Galvao, Kreiker (Polster, m. 46); Fischer, Holland, Braunöder (Vucic, m. 80), Jukic (Teigl, m. 71); Huskovic (Keles, m. 74) i Fitz (Tabakovic, m. 74).

Gols: 1-0. Min. 18: Álex B. 2-0. Min. 43: Danjuma. 3-0. Min. 76: A.J. Morales. 4-0. Min. 80: A.J. Morales. 5-0. Min. 88: A.J. Morales.

Àrbitre: Jochem Kamphuis (Comitè Holandès). Va amonestar al visitant Dario Kreiker i al local Capoue.

Incidències: Partit entre el Villarreal CF i l'Austria Wien, corresponent a la tercera jornada de la Conference League 22/23, celebrat al Ciutat de València davant 9.539 espectadors. A l'inici del partit es va celebrar un respectuós minut de silenci en memòria de les persones mortes en el tràgic accident de l'estadi Kanjuruhan, a l'illa de Java (Indonèsia).