22 d’octubre de 2020 22/10/20

La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita

La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2016 - Procesión Regreso al Ermitorio
  Vila-real - MDG 2016 - Procesión Regreso al Ermitorio
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2016 - Los Sirex
  Vila-real - MDG 2016 - Los Sirex
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2016 - Fin de Fiestas
  Vila-real - MDG 2016 - Fin de Fiestas
  MÉS FOTOS
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 2)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 3)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 4)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 5)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 6)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 7)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 8)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 9)
  La Mare de Déu de Gràcia torna a la seva ermita - (foto 10)

  La ciutat de Vila-real posa fi a les seves festes patronals en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de Gràcia, amb la tornada de la imatge a la seva ermita. La programació gira al voltant de la tradició, la cultura i els actes litúrgics com a comiat de la setmana.

  Actes culturals
  Els veïns del municipi diuen adéu a les seues festes amb una àmplia varietat d'actes culturals i esportius. El matí ha començat a les 10.00 hores amb el XIII Campionat d'escacs a la ciutat de Vila-real a l'Espai Jove, organitzat pel Club d'escacs de Vila-real

  Mentre que a la Casa de la Festa, els més curiosos han pogut apreciar la bellesa de l'exposició de bonsais, que ha estat oberta al públic només en el dia avui. A la mateixa hora, cap a les 11.00 hores, la plaça de Sant Pasqual ha acollit la XVI Dansa infantil. El ball ha continuat a les 17.00 hores en el CEAM amb un ball de disc.

  La penya Fem Festa canvia de terç i organitza una batalla de l'aigua per refrescar la vesprada, que ha culminat amb el ritme de l'actuació de Los Sírex a la plaça Major.

  Ofrena i Trasllat de la Mare de Déu de Gràcia
  Els actes litúrgics en honor a la patrona van començar a les 16.45 hores a l'Església Arxiprestal, on ha tingut lloc l'ofrena de flors a la Mare de Déu de Gràcia per part de la Reina, Silvia Cantavella i les seues Dames. Tot seguit, la imatge ha sortit en processó pels carrers de la ciutat acompanyada per les autoritats municipals, les Festeres i les congregacions religioses locals, així com un gran nombre de veïns que han volgut acomiadar-se de la seva patrona.

  Traca final de festes
  Una vegada ha tornat la imatge al seu temple, a les afores de Vila-real, s'ha donat inici a la traca final de festes que ha partit des de la Basílica de Sant Pasqual fins a la Plaça de l'Ajuntament. A continuació s'ha donat pas al Correfoc a càrrec de Botafocs i la xaranga Reality Show, que ha recorregut els principals carrers de la ciutat, partint des de la plaça de la Vila fins al parc de l’Alaplana. Una vegada allà, la pólvora ha il·luminat la nit estrellada amb un castell de focs artificials de la Pirotècnia Martí, que ha posat el punt final a les festes de la Mare de Déu de Gràcia fins al pròxim maig, quan tingua lloc la setmana del seu Patró, Sant Pasqual Baylón.

  Pujar