elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Vila-real torna a patir amenaces: Obrin el perfil de Facebook "Benlloch mort"

L'alcalde de Vila-real torna a patir amenaces: Obrin el perfil de Facebook "Benlloch mort"
  • Benlloch ha formalitzat la denúncia davant la comissaria de la Policia Nacional i poc després el nom ha canviat a "Benlloch mort políticament"

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha formalitzat aquest matí davant la Policia Nacional una denúncia per amenaces per la creació d'un perfil fals en la xarxa social Facebook amb el nom Benlloch Muerto. El compte va ser creat el passat 27 de juliol, utilitzant com a imatge de perfil la fotografia oficial de l'alcalde en el web municipal.

El primer edil va denunciar de manera immediata la situació davant la Policia Nacional, que va obrir la setmana passada la investigació sobre l'autoria del perfil i les amistats vinculades a ell. Hui mateix, l'alcalde ha ratificat la denúncia en la comissaria de Vila-real, després de comprovar que el perfil es mantenia actiu. Després de fer-se pública la denúncia i la investigació policial a primera hora d'aquesta vesprada en un mitjà de comunicació provincial, poc abans de les 14.00 hores, el perfil ha canviat el nom a “Benlloch Muerto Políticament”.

No és la primera vegada que Benlloch s'ha vist obligat a actuar contra les amenaces i atacs personals en xarxes socials. Ja en 2019, l'alcalde de Vila-real va denunciar les publicacions amenaçadores de dos usuaris de Facebook, que va perdonar finalment en els tribunals després que feren públiques les seues disculpes. “Les xarxes socials són un excel·lent instrument de comunicació i d’interacció, però en massa ocasions ens trobem amb un ús intolerable, moltes vegades emparant-se en l'anonimat, que poden fer molt de mal a la convivència. Però no tot val en la política i en la vida”, argumenta Benlloch.

Pujar