elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Martí valora la projecció de Vila-real com a ciutat

José Martí valora la projecció de Vila-real com a ciutat

    El president de la Diputació i màxim representant del Patronat del Centre Associat de la UNED a la província, José Martí, ha presidit hui a Vila-real la presentació dels actes commemoratius del 50 aniversari de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Aquesta efemèride es commemorarà amb una sèrie d'activitats al voltant de la seu vila-realenca que donaran començament dimecres que ve 23 de febrer amb la iniciativa ‘La UNED aprén en el teu col·le’. Aquest projecte, comú per a tots els centres associats, arrancarà a nivell nacional a Vila-real, amb la finalitat d'acostar la institució acadèmica a l'alumnat, i comptarà amb la presència de representants de la institució universitària.

    Martí, qui ha estat acompanyat per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la directora del centre, María Rosario Andreu, ha felicitat les diferents direccions que han pres les regnes del centre «per haver consolidat els estudis universitaris a distància a la nostra província i per haver convertit Vila-real en una ciutat líder en coneixement».

    «Aquest 2022 commemorem dos quarts de segle d'esforç, treball i dedicació constant per un projecte catalogat d'Estat, el de la UNED, que va desembarcar en 1980 a la nostra província amb l'objectiu de formar en estudis superiors a totes aquelles persones que, per qualsevol motiu, no poden fer-ho presencialment».

    El president ha recalcat l'estreta relació que manté la Diputació amb la UNED «des de pràcticament el seu naixement». I és que, segons ha recordat, va ser la corporació provincial de Francisco Solsona la que es va fer càrrec de la construcció de l'aulari que hui acull l'activitat docent. José Martí ha confirmat amb les seues paraules la renovació «del nostre compromís amb la UNED», que es vorà reflectit amb la subscripció del conveni anual per al sosteniment dels estudis universitaris. A més de les instal·lacions de Vila-real, la UNED manté subseus a Segorbe i Benicarló, amb 1.600 alumnes matriculats.

    Pujar