13 d’agost de 2020 13/8/20

Huawei tria Vila-real per provar la última tecnologia en entorns urbans

Huawei tria Vila-real per provar la última tecnologia en entorns urbans - (foto 1)
  • El gegant xinés de les telecomunicacions buscava una ciutat a Europa en la qual provar els seus avanços en l'entorn urbà

MÉS FOTOS
Huawei tria Vila-real per provar la última tecnologia en entorns urbans - (foto 2)

Vila-real es convertirà l'any que ve en la capital de les smart cities valencianes. I és que Huawei ha triat a Vila-real per a provar els seus avanços tecnològics en l'entorn urbà. La localitat castellonenca es convertirà així a la ciutat-laboratori del gegant xinés tecnològic que provarà les últimes novetats tecnològiques en el seu entorn urbà: "Huawei buscava una ciutat que no fóra molt gran i, després de més d'un any de converses, hem aconseguit ser la ciutat triada", ha explicat l'edil de Via Pública de Vila-real, Francisco Valverde, en declaracions a elperiodic.com.

En què consistirà aquest gran projecte? El gegant xinés s'ocuparà de totes les infraestructures de comunicacions i big data així com instal·lar el 5G (cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil). "Això suposarà un avanç incalculable que ens permetrà oferir serveis que encara no existeixen. Hi ha alguns pilots en poblacions espanyoles com Talavera de la Reina o Santiago de Compostel·la però nosaltres seríem els primers en la Comunitat Valenciana".

La transformació urbana seria completa ja que tots els serveis estaran interrelacionats, tal com exposa l'edil en el següent exemple: "Imagina't que salta la trapa del clavegueram. Gràcies al sensor instal·lat el detectem i podem fer que els fanals de voltant parpellegen per a indicar el perill així com ordenar a les cambres al fet que s'orienten en aqueixa direcció".

El pròxim 21 de març se signarà el conveni marc pel qual l'Ajuntament oferirà tot l'espai urbà perquè Huawei puga treballar amb la seua tecnologia. A més, l'empresa IoTsens, del Grup Gimeno, serà l'encarregada d'instal·lar tots els sensors que relacionen a l'entorn urbà.

Aquest nou acord entra dins de l'estratègia que l'Ajuntament està duent a terme aquesta legislatura per a convertir a Vila-real en una smart city: "Estem apostant a aplicar les noves tecnologies en l'entorn urbà. Per exemple, l'última iniciativa ha sigut la d'instal·lar un pas de zebra intel·ligent en l'Avinguda Pius XII que s'il·lumina a la nit quan passa gent", explica l'edil de Serveis Públics, qui també posa com a exemple la instal·lació recent de fanals intel·ligent en l'avinguda d'Europa, la qual cosa els permet regular la intensitat de la llum o detectar quan estan foses.

Pujar