25 de maig de 2020 25/5/20

Fundació Globalis col·labora amb Espaitec per a debatre sobre com humanitzar la relació entre personal sanitari i pacient

Fundació Globalis col·labora amb Espaitec per a debatre sobre com humanitzar la relació entre personal sanitari i pacient - (foto 1)

    «La clau... de la innovació» és un nou format de divulgació de la innovació, la ciència i la tecnologia organitzat pel Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) amb la col·laboració de la Fundació Globalis. Aquest dimecres 13 de març es desenvoluparà la jornada amb debats oberts entre ciutadania i experts. Aquest esdeveniment gratuït tindrà lloc de 12.30 a 15.00 hores a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de la Plana de Vila-real.

    El tema central del debat serà la humanització en la relació entre personal sanitari i pacient. A través d'un col·loqui obert entre personal sanitari, pacients i públic interessat en la temàtica, s'intentarà donar resposta a preguntes com les següents: com ha d'empatitzar el personal sanitari amb el pacient en situacions crítiques? Com empatitzar amb la gent gran enfront de les seues preocupacions quan viuen en geriàtrics? Com donar males notícies relacionades amb la salut?

    El programa d'aquesta tercera edició va adreçat a professionals de l'entorn de la salut, emprenedors i, en general, a totes aquelles persones que tinguen inquietuds en relació amb el procés d'humanització en el tracte al pacient en entorns mèdics. L'objectiu d'aquest format és afavorir un entorn innovador de discussió creativa, reflexió i cocreació al voltant del procés de gestió del tracte al pacient en moments crítics del desenvolupament de la malaltia o del tractament mèdic.

    La sessió arrancarà amb una activitat cultural introductòria i, a continuació, es presentarà el grup de contertulians amb els quals es visionaran fragments de pel·lícules i documentals en què s'abordarà la temàtica que es tractarà. Aquest contingut audiovisual donarà pas al debat obert moderat per Juan Antonio Bertolín, director de gestió d'Espaitec i gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I.

    Pujar