elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estrenen el documental històric ‘1706: La crema de Vila-real’

Estrenen el documental històric ‘1706: La crema de Vila-real’
  MÉS FOTOS
  Estrenen el documental històric ‘1706: La crema de Vila-real’ - (foto 2)
  Estrenen el documental històric ‘1706: La crema de Vila-real’ - (foto 3)

  A primers de maig, Vila-real va acollir la presentació del documental ‘1706: La crema de Vila-real’, una producció audiovisual que evoca un dels pitjors episodis d'aquesta ciutat castellonenca en el qual van morir 253 veïns de Vila-real i més de 200 van ser capturats com a ostatges en el maco de la Guerra de Successió.

  Aquest documental, obra del realitzador vila-realense, Xavi Manzanet, es va estrenar fa pocs dies i es va convertir en un dels actes alternatius a la marxa cívica que l'Associació Cultural Socarrats realitza cada any però que aquesta vegada s'ha hagut de suspendre per la crisi sanitària.

  Cal assenyalar que la marxa cívica transcorre sempre pels carrers més cèntrics de Viareal i en ella participa l'Associació Micalets del Regne de València que llancen salves durant el recorregut. Es tata, segons Fermí Font, president de Socarrats, d'una “marxa amb molt de color en la qual ens acompanyen dolçainers, tabaleters i grups de muixaranga”.

  Enguany, la commemoració de l'efemèride ha consistit en una ofrena de flors als peus de la Torre Motxa, l'única torre medieval en peus a Vila-real. No obstant això enguany aquest acte s'ha realitzat de manera reduïda per a complir amb els aforaments.

  Pujar