19 d’octubre de 2020 19/10/20

‘Estiu al Termet’, la proposta de Vila-real per a gaudir del mes d'agost

‘Estiu al Termet’, la proposta de Vila-real per a gaudir del mes d'agost - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  ‘Estiu al Termet’, la proposta de Vila-real per a gaudir del mes d'agost - (foto 2)

  El Termet de Vila-real es converteix un any més en l'escenari d'una gran varietat d'activitats estiuenques. Després de gaudir d'un mes de juliol marcat pel teatre, la música i el cinema, i amb l'arribada del qual per a molts és el mes de vacances per excel·lència, l'Ajuntament de Vila-real ha organitzat més d'una desena de cites pensades per a tots els públics i gustos.

  A més de les cites més culturals, recorda que igual que al juliol aquest mes d'agost la piscina del *Termet romandrà oberta de 10 a 21.30 hores tots els dies de la setmana fins a tancar les seues portes el 15 de setembre.

  Perquè no et perdes res i pugues gaudir d'un gran estiu, a continuació et comptem algunes de les cites que tindran lloc durant aquest mes d'agost en la localitat castellonenca i que segur no et deixen indiferent:

  Gaudir d'una bona pel·lícula envoltat d'un paisatge d'excepció és un d'aqueixos plans que poden arribar a convertir-se en la cita estrela de l'època estival. A Vila-real això ho saben, i és per això han programat cinc sessions cinematogràfiques dirigides per a tota la família que donaran començament aquest pròxim dijous 1 d'agost, amb la projecció d'Eduardo Manostijeras a les 22 hores. També aquesta previst que es projecte Hotel Transsilvània 3, La pequeña Miss Sunshine i Tadeo Jones 2. Les projeccions es repetiran setmanalment a la mateixa hora i en el mateix lloc, les escales del Termet.

  Però si el que cerques és un pla una mica més animat, en el qual riure't i moure't al ritme de la música a parts iguals, continua llegint perquè això t'interessa: el ball prendrà la Plaça del Pastoret, la qual s'omplirà d'afeccionats, veïns i visitants disposats a passar una vetlada diferent. Aquestes trobades, tindran lloc els següents dies: diumenge 4 d'agost a les 19 hores i els dimecres 7 i 28 d'agost, moment en l'a partir de les 22 hores tindran lloc xicotets assajos de balls tradicionals.

  A més, el dissabte 10 d'agost en la mateixa plaça però a les 19.30 hores serà l'escenari del grup de danses el RAVAL que oferirà un espectacle amb el qual rastrejarà entre les tradicions musicals. Una bona oportunitat per a endinsar-nos en la història de la música.

  I com cada estiu, no podia faltar en la programació del ‘Estiu al Termet’ la ja tradicional festa dels farolillo – o del fanalet en valencià -. Una festa en la qual grans i xicotets participaran de manera activa confeccionant aquests artefactes d'una manera molt especial, i el més important amb un ambient inigualable. La cita serà el 9 d'agost en la Plaça del Pastoret, i donarà començament a les 18.30 hores amb el taller de construcció.

  Després una vegada tots tinguen el seu fanalet, al voltant de les 21 hores començarà el sopar de pa i porta, la qual culminarà amb l'encés de les creacions dels participants sobre les 22.30 hores i posteriorment es donarà la volta del seré al ritme del cant de les tonades tradicionals. A més, participar té ‘premi’, i és que després de la vetlada es repartirà orxata i fartons entre tots els participants. Serà una nit carregada de màgia que aconseguirà captivar a tot aquell que s'anime a participar.

  La programació no acaba ací. Des de l'Ajuntament de Vila-real proposen un final d'estiu diferent i, com no podia ser d'una altra manera, al ritme de la música. La cita és doble, així que tindràs dues oportunitats per a presenciar-ho, i tindrà lloc els dies 31 d'agost (a les 20.30 hores) i el 6 de setembre (a les 20 hores).

  Es tracta de la tercera edició del Cicle d'Òrgan Barroc que omplirà l'estada de l'Església Arxiprestal de sentiment i emoció. Com diem, són dues funcions programades per a dues setmanes consecutives i que seran a càrrec de dos grans músics: la primera serà a càrrec de Carlos Peterson, i la del divendres següent serà responsabilitat d'Augusto Belau.

  Pots consultar la programació completa en la pàgina web de l'Ajuntament o fent click en aquest enllaç.

  Pujar