24 de novembre de 2020 24/11/20

Un espectacular ‘mapping’ posarà el fermall a la commemoració del centenari del patronatge de sant Pasqual

  Un espectacular mapping amb música i imatges posarà el fermall final als actes preparats per a la commemoració del centenari del patronatge de sant Pasqual sobre la ciutat aquest dimecres, coincidint amb el dia gran.

  El regidor de Turisme, Emilio Obiol, assegura que “es tracta d'un espectacle únic i singular, que consisteix en la projecció, per primera vegada a Vila-real, d'un audiovisual centrat en la figura del patró que es caracteritza per adequar-se a la morfologia arquitectònica del lloc on es projecta; en aquest cas, la basílica”.

  L'esdeveniment donarà inici a les 22.00 hores i comptarà amb música i imatges que repassaran la trajectòria del sant. Entre els fragments de peces musicals que posaran la banda sonora a l'espectacle es troben el Magnificat Primi Toni de Tomás Luis de Victòria interpretada per Ensemble Plus ultra i dirigida per Michael Noone, que és el major expert mundial en la música de Victoria, compositor que va ser coetani de sant Pasqual i que va acabar la seua vida en un convent de Germanes Clarisses.

  A aquest tema se suma Gran Jota de Francesc Tàrrega interpretada pel mestre Pepe Navarro; la reinterpretació del final de la Gran Jota amb pianista i guitarrista elèctric de la ciutat, “per a demostrar que l'obra mestra de Tárrega és atemporal i va més enllà de la guitarra clàssica”, i la banda sonora original composta per Miguel Gozalbo, “amb la contundència electrònica i sonora que representa els referents del mite dels tres tocs del sant”.

  Quant a les imatges, els assistents podran contemplar sobre la façana una sèrie de fotografies de 1900 a 1936 de l'interior i l'exterior de l'antiga ermita del rosari del repositori, de la Universitat Jaume I, així com el quadre La visió de sant Pasqual, de Tiepolo, pertanyent a la col·lecció d’El Pardo i les imatges filmades per Abel Campos a Torrehermosa i a l'interior de la basílica.

  “Animem a tots els veïns i visitants que vinguen a Vila-real a omplir la plaça i tots els racons de l'exterior de la basílica per a contemplar aquesta mostra única que posarà el colofó a una jornada històrica”, assegura l'edil de Turisme.

   

  Pujar