28 de novembre de 2020 28/11/20

Educació dotarà en 2017 una línia d'ajudes municipals per a l'escolarització infantil

    L'Ajuntament de Vila-real crearà enguany una línia d'ajudes per a l'escolarització infantil, dotada en el Pressupost Municipal de 2017 amb una partida de 20.000 euros, per a ajudar les famílies a fer front a l'escolarització inicial dels seus fills i filles en alguna de les escoles infantils de la ciutat. La regidora d'Educació, Mónica Mañas, ha anunciat la creació d'aquesta línia de subvencions, que amplia la dotació i reforça les polítiques d'igualtat d'oportunitats implementades pel consistori en matèria d'educació en els últims anys.

    "La creació d'aquesta línia d'ajudes, nascuda de manera pionera l'any 2014, pretén ajudar els pares i mares de Vila-real amb xiquets de 0 a 3 anys i afavorir l'escolarització dels més xicotets, independentment dels recursos econòmics de les famílies, garantint d'aquesta manera la igualtat d'accés a l'educació de tots; una cosa fonamental en una Ciutat Educadora com és Vila-real", recorda Mañas. La regidora de l'àrea, qui ha anunciat també la seua intenció de reunir-se amb les escoles infantils del municipi per a conéixer la situació del sector, valora que l'escolarització infantil "no solament constitueix un element de socialització i formació en les etapes inicials de la vida dels xiquets, sinó també un recurs molt important per a la conciliació de la vida familiar i laboral". "Per això, creiem que és important que estiguem al costat de les famílies i col·laborem, en la mesura de les nostres possibilitats, a afavorir l'escolarització dels xiquets i l'accés de tots en igualtat de condicions", incideix.

    Les subvencions per a l'escolarització de 0 a 3 anys es regularan en unes bases a publicar en els pròxims mesos i complementen els bons i ajudes de la Generalitat.

    Pujar