25 de setembre de 2020 25/9/20

Compromís per Vila-real reitera la necessitat que l’Escola Oficial d’Idiomes tinga un edifici propi

    Davant l’imminent inici de curs a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) Plana Baixa, el Grup Municipal de Compromís per Vila-real reitera la necessitat que l'Ajuntament, presidit per l'alcalde, José Benlloch, signe d'una vegada per sempre el conveni per a la cessió de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), tal com va prometre, per a la instal·lació d'aquest servei educatiu que dóna cobertura a alumnes de tota la comarca.

    “El passat curs, que va ser el primer amb denominació pròpia, es va iniciar en les instal·lacions de l'IES Francesc Tàrrega i hauria d'haver finalitzat, almenys, amb la mirada posada en el començament de la nova temporada en un edifici propi”, expliquen des de Compromís per Vila-real.

    Els interessats, que poden inscriure's fins demà dins del segon període -obert en tot el País Valencià-, “ho faran sota la promesa que el curs tindrà lloc en l'IES Francesc Tàrrega provisionalment”. “Veient el bloqueig al qual l'alcalde sotmet el conveni amb la Conselleria d'Educació per a cedir la BUC, han de ser conscients que acabaran la temporada en el mateix espai. Tant de bo ens equivoquem”, apunten. I recorden que va ser a l'abril del 2018 quan la Conselleria es va posar en contacte per escrit amb l'Ajuntament per a sol·licitar la cessió de la BUC i que tres mesos després va tornar a fer el mateix perquè les instal·lacions es pogueren habilitar al més aviat. "Si s'hagueren fet les coses quan tocava, ara mateix estaríem començant el curs en el lloc que correspon", assenyalen.

    L’EOI Plana Baixa, creada al setembre de 2018 pel decret del Consell 145/2018, inclou les seccions de Vila-real, Borriana, la Vall d'Uixó, Onda, Nules, Sogorb i l'Alcora i ofereix l'aprenentatge d'idiomes com l'alemany, anglés, francés, italià i valencià. “Després de molt de temps, esforç i reivindicacions, el Govern del Botànic i el nostre company Vicent Marzà van tindre en compte l'oportunitat que suposava per a tota la comarca el fet que Vila-real comptara amb una EOI pròpia”, asseguren, “no obstant això, i malgrat comptar amb edificis adequats quant a ubicació i instal·lacions, com la BUC, professors i alumnes continuen ocupant un espai que ja l'any passat era provisional i que per culpa de la negativa de l'alcalde a signar el conveni que té sobre la taula fa molts mesos, serà impossible que l’EOI tinga el lloc que mereix en molt de temps”. “El que hauria de fer l'equip de govern és solucionar una qüestió que està a la seua mà i que és ben fàcil de solucionar perquè l’EOI Plana Baixa tinga un edifici propi en la BUC, on hauria d'estar ja”, conclouen.

    Pujar