24 de novembre de 2020 24/11/20

Compromís per Vila-real lamenta la “burla” que suposen les esmenes del PSOE cap a les propostes dirigides a Sanitat

  Compromís per Vila-real lamenta la “burla” que suposen les esmenes que planteja el PSOE cada vegada que es presenten propostes dirigides a la Conselleria de Sanitat. La portaveu de Compromís, Maria Fajardo, destaca que “ja no ens agafa per sorpresa que en cada Plee que plantegem alguna proposta per a la Conselleria de Sanitat, el PSOE isca en defensa de la seua consellera amb esmenes realment irrisòries i que són una humiliació i una burla cap a tots els vila-realencs”.

  En aquest sentit, assenyala que “cada vegada que fem una proposta concreta, com ahir mateix, en plantejar incorporar als treballadors socials –com aquest col·lectiu demana- als equips de rastrejadors del Covid, ens plantegen una esmena demanant que canviem l'essència de la nostra petició per un estudiar incorporar”. “No estan les coses com per a estudiar, o s'inclouen o no s'inclouen aquests treballadors als equips, però si un necessita estudiar tant les coses, al final acaba prenent les decisions tard i, amb el tema del coronavirus, com més prompte millor s'actue, millor. Ací ningú sobra”, afig.

  Així mateix, Fajardo assegura que “en moltes altres mocions, casualment dirigides a conselleries dirigides pel PSOE, se'ns ha fet el mateix, en definitiva: si les conselleries són seues, se'ls demana que estudien les coses, si les conselleries són d'un altre partit, se li exigeix que actuen ja”. “No estan com per a parlar de lleialtat, quan ens recorden que Compromís també està en el Govern del Botànic”, apunta l’edila, “per aqueix motiu no podem demanar que milloren la vida dels nostres veïns i veïnes? Llavors que no s'òmpliguen tant la boca amb l'eslògan Vila-real primer, perquè ací, qui anteposa els interessos del seu partit als de la ciutat, és el PSOE, mentre que Compromís reivindica i sol·licita el que siga al seu partit o a qui faça falta”, assevera.

  En aquest sentit, Fajardo recorda que “constantment se'ns insta a parlar amb representants del nostre partit a les conselleries que ells dirigeixen, suposem que per ignorància, ja que nosaltres tenim contacte fluid amb aquestes persones que, casualment, són les úniques que intervenen quan així ho requereix la situació”.

  Així, recorda que va haver de ser Mónica Oltra, sense ser part activa de la Conselleria de Sanitat, qui es reunira amb el col·lectiu dels Metges Interns Residents (MIR), “ja que des de Sanitat van ser incapaces d'atendre la demanda d'aquests treballadors, i només Oltra els va escoltar”. “Ja n'hi ha prou de donar lliçons de moralitat i de presumir de quant treballen des del Consell, que per desgràcia, es troba prou a faltar que algun d'ells s'acoste alguna vegada per Vila-real per a conéixer els problemes de la ciutat. Serà que no es duen tan bé com volen fer-nos creure?”.

  Finalment, la portaveu de Compromís considera “una llàstima” el to utilitzat per la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, en respondre una de les preguntes formulades per una associació de veïns a través de Compromís en el Ple. “Es va posar a la defensiva, quan els veïns només necessiten que se'ls atenga com cal, és a dir, com va fer el dilluns en assabentar-se que havíem registrat una pregunta i, amb les presses, va decidir alçar el telèfon -després d'un any sense donar la cara, tal com va exposar en el Ple-, per a explicar-li a la representant veïnal que estaven molt disgustats”, lamenta, “al final, el que compta és si es compromet a donar alguna solució i, per desgràcia, en penjar el telèfon tot va quedar igual. Entenem que més aviat va ser una reprimenda per haver-se dirigit a nosaltres per a demanar ajuda, que un interés real a solucionar les coses”.

  “Al final, tot els incomoda i tot s'ho prenen com si fóra cosa de Compromís, perquè no accepten que hi haja gent que recórrega a nosaltres perquè els donem veu i posem el focus en els seus problemes”, indica, “si el fet que els fem passar una estona de vergonya ajuda al fet que posen solucions a les peticions dels veïns i veïnes, nosaltres encantats de poder ajudar. I així seguirem”, conclou.

  Pujar