24 de novembre de 2020 24/11/20

Compromís per Vila-real denuncia la manca de manteniment de la Ruta Botànica i alerta del perill que suposa

Compromís per Vila-real denuncia la manca de manteniment de la Ruta Botànica i alerta del perill que suposa - (foto 1)

    Compromís per Vila-real denuncia la manca de manteniment de la Ruta Botànica, que es troba en condicions “bastant millorables”, tal com assegura la portaveu, Maria Fajardo. “Portem mesos veient l’important deteriorament del paratge natural més emblemàtic del nostre terme municipal, que a banda de la mala imatge que ofereix, suposa un important perill per a qualsevol persona que passege per la zona”, explica.

    L’edila assenyala que els desperfectes van des de l'àmbit ambiental fins al de mobiliari i la senyalística, “la qual cosa demostra que, quan s'arriba a aquest punt, és perquè la zona s'ha abandonat molt de temps abans. No és res que es produïsca en dos dies”.

    Al ferm poc estable se sumen la manca de baranes en alguns trams i una deficient poda en alguns espais on la brossa s'ensenyoreix del camí. “Cal no oblidar que al costat de la senda trobem elements patrimonials com el Molí del Termet, el Bisbal o de Tatxes i el del Terraet, que es troba creuant el pont medieval de Santa Quitèria”, afirma Fajardo. En aquest sentit, ha volgut donar el condol, en nom de tot el Grup Municipal, a la família del bomber mort en les tasques d'extinció d'un incendi ahir mateix al costat de l'últim dels molins esmentats, que data aproximadament dels segles XIV-XV. “No podem permetre'ns deixar que es perda la nostra història per no dedicar-li una atenció periòdica, tal com aquest espai natural mereix”, apunta i lamenta que “des que el nostre company Josep Pasqual Sancho va deixar de ser regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic fa una mica més d'un any s'ha notat molt la deixadesa amb el nostre entorn”.

    Així mateix, critica que l'alcalde, José Benlloch, fa poc “tirara balons fora”, en assegurar que “no hi ha falta de manteniment de la Ruta Botànica, sinó que es necessita un reforç, que sol·licita al Consorci del Millars per a no haver d'assumir-lo les arques municipals, malgrat comptar amb majors ingressos per l'augment de l'IBI”.

    Pujar