11 d’agost de 2020 11/8/20

El campionat Multiesport Escolar implica 14 centres educatius per a oferir una desena de disciplines esportives

El campionat Multiesport Escolar implica 14 centres educatius per a oferir una desena de disciplines esportives - (foto 1)
  • El programa, que l'any passat va comptar amb la participació de 1.600 escolars, complementa la formació esportiva en els col•legis i està impartit per 30 joves titulats en educació física a través del programa Becaesport

El campionat Multiesport Escolar torna a Vila-real en la seua novena edició per a complementar l'activitat física dels alumnes i alumnes de la ciutat amb una desena de disciplines esportives i diferents competicions. El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, i el responsable del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, han presentat hui aquesta campanya, que l'any passat va comptar amb la participació de 1.600 escolars.

Serralvo ha apuntat que “des de l'equip de govern vam veure la necessitat de potenciar el Multiesport Escolar i implicar els col·legis en l'activitat esportiva” com una acció fonamental dins de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport. En el campionat participen els 14 centres educatius de Vila-real i hi ha un comité tècnic format per professorat d'aquests centres, que s'encarrega de coordinar el desenvolupament d'aquest programa, de la mà del Servei Municipal d’Esports. A més, les activitats estan impartides per una trentena de joves titulats que formen part del programa Becaesport, impulsat per l'Ajuntament de Vila-real per a donar una primera oportunitat laboral als joves que han cursat titulacions de l'àmbit esportiu.

“Educar en esport és fonamental i a la nostra ciutat som un exemple, ja que tenim ràtios elevades de pràctica d'esport”, recalca el regidor, qui detalla que “un 93% dels xiquets i xiquetes practiquen algun tipus d'esport, i això fa que els índexs d'obesitat a Vila-real estiguen entre els més baixos d'Espanya”.

El campionat Multiesport Escolar està dirigit als alumnes i alumnes nascuts entre 2008 i 2013 i les inscripcions estan obertes en els diferents centres educatius fins al pròxim 27 de setembre. Les activitats es desenvoluparan de l'1 d'octubre al 30 de maig de 2020 i consistiran en dues sessions setmanals d'una hora de pràctica esportiva en el propi centre escolar, a les quals se sumen huit jornades de competicions al llarg de tot el curs.

El responsable del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, ha destacat la importància de complementar l'educació física que s'imparteix en els col·legis, “ja que tots sabem que amb dues hores setmanals no és suficient”. Cantavella ha posat de rellevància el fet que les activitats del Multiesport Escolar es realitzen en el propi col·legi i que a més “no estan enfocades a un únic esport, ja que a aquestes edats l'especialització no té cap sentit. Els xiquets i xiquetes han de divertir-se i practicar diferents esports perquè després puguen triar quin els agrada més”. En total, els participants tenen la possibilitat d'entrar en contacte amb fins a quasi una desena de disciplines esportives com a futbol sala, bàsquet, handbol, natació, rugbi, pilota valenciana, atletisme, waterpolo, colpbol, o cross.

Pujar