13 d’agost de 2020 13/8/20

El V Campionat d'Arts Marcials Xineses congregarà a més de 300 participants de la mà del campió internacional Rubén Solera

El V Campionat d'Arts Marcials Xineses congregarà a més de 300 participants de la mà del campió internacional Rubén Solera - (foto 1)

  El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, junt amb el campió internacional de Wushu Kung-Fu Rubén Solera, han presentat aquest matí la cinquena edició del Campionat Internacional d'Arts Marcials Xineses de Vila-real.

  L'esdeveniment esportiu, que es durà a terme durant aquest cap de setmana en el Centre de Tecnificació Esportiva, té l'objectiu de donar a conéixer les arts marcials xineses com a disciplines esportives, a més de seguir impulsant Vila-real com a Ciutat de la Salut i l'Esport. “És una ocasió ideal perquè ens visite gent d'altres països que compartisquen la cultura de l'esport i els seus valors, així com fomentar aquesta cultura de pau que tenim a Vila-real i que també es demostra a través de l'esport”, ha destacat Serralvo.

  El campionat començarà aquest dissabte 30 de novembre, a les 8 del matí, amb les exhibicions de les diferents modalitats que s'inclouen en el torneig, com són el Kung-fu, el Wushu, el Taiji Quan o el Wudang. Un total de sis disciplines repartides en sis tatamis, i que s'exhibiran durant tot el matí, fins a les 14:30 hores. Tan sols una hora després donarà inici la sessió vespertina, des de les 15:30 fins a les 21 hores de la nit, durant la qual es realitzaran les competicions de les modalitats d'art marcial xinesa presents en el torneig, comptant amb la presència dels equips internacionals de Portugal, França, Itàlia i Rússia.

  Per la seua part, el recent medallista i campió europeu vila-realenc Rubén Solera ha volgut fer una invitació especial a tota la població de Vila-real a un esdeveniment que compta “amb unes característiques esportives i tècniques molt altes, una diversitat de disciplines visualment atractives i dinàmiques, i un foment de la participació intercultural i multicultural de les arts marcials xineses”, ha explicat el campió internacional. També ha volgut agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, el Servei Municipal d'Esports i al Vila-real C.F. com a organitzadors de l'esdeveniment.

  El torneig, en el qual també es duran a terme activitats i competicions durant el diumenge 1 de desembre, compta amb un total de 300 participants, 65 àrbitres i 33 col·laboradors. Així mateix, en el seu vessant més cultural, comptarà amb la participació de l'Institut Confucio de la Universitat de València, referent a fomentar la cultura xinesa.

  Finalment, des de la Regidoria d'Esports i Salut, s'ha volgut destacar l'optimització del Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real, que actualment ha permès ampliar els clubs vila-realencs de natació, de bàsquet i gimnàstica rítmica, a més d'haver permés l'ampliació a 18.000 socis del Servei Municipal d'Esports. “Esdeveniments com aquest donen major funcionalitat a una instal·lació en la qual caben més de 4.000 persones, i que des de l'Ajuntament volem oferir i convidar a la ciutadania de Vila-real a que acudisca a gaudir d'un campionat diferent i atractiu”, ha conclòs el regidor.

  Pujar