30 de novembre de 2020 30/11/20

PP: "Benlloch renuncia a defensar Vila-real"

PP: "Benlloch renuncia a defensar Vila-real" - (foto 1)

  L'alcalde de Vila-real ha anunciat públicament que descarta defensar els interessos generals de Vila-real i ha decidit renunciar als 10 milions d'euros que la Generalitat ha del municipi i que es va comprometre a invertir per a millorar els col·lectors i, d'aquesta forma, atallar les inundacions.

  I és que el Partit Popular de Vila-real ha recordat avui el compromís incomplit de la Generalitat Valenciana d'invertir 10 milions d'euros a millorar els col·lectors de Vila-real.

  Cal recordar que el ple d'avui de la ciutat ha aprovat l'acord de construir les obres de connexió de l'EDAR Vora Riu a l'EDAR d'Almassora. El projecte inicial suposava una inversió de 12 milions d'euros però que la Generalitat va modificar i va reduir fins als dos milions, garantint que els altres deu milions es destinarien a millores de col·lectors a Vila-real. No obstant açò davant la petició del PP, Benlloch ha assegurat que no pensa sol·licitar aquests diners, malgrat que açò suposaria eliminar els problemes d'inundacions.

  El portaveu del PP, Héctor Folgado, ha lamentat que "l' alcalde preferisca defensar al PSOE que a la seua ciutat i renuncie a una dueda de 10 milions". Una situació insòlita que mai s'havia produït en la ciutat.

  A més, des que governa Benlloch no s'ha fet cap inversió en matèria de col·lectors en la ciutat. L'última millora la va dur a terme el Partit Popular quan governava, que va dur a terme la sobres del col·lector del Barranquet, una inversió històrica que va atallar les inundacions en aquesta zona de la població.

  "No obstant, des que governen PSOE i Compromís cada que hi ha un capítol de pluges més o menys intens, Vila-real té problemes d'inundacions en la zona centre", recorda Héctor Folgado. Uns problemes que es repeteixen durant la tardor, l'hivern i la primavera i que no compta amb cap solució per part de l'alcalde i, damunt, "renuncia a demanar el que ens deuen per a posar-li solució".

  Benlloch veta la informació sobre la Intermodal

  En la seua línia de censura i opacitat, l'alcalde també ha assegurat que es nega a facilitar al PP la informació relativa a l'estació Intermodal.

  El PP ha exigit que l'alcalde fera públic l'informe de la Generalitat en el qual es descarta a Vila-real per a situar aquesta infraestructura, així com els informes i documents dels experts que segons l'alcalde han presentat per a defensar l'opció de Vila-real "així com els detalls de la taula d'experts que van anunciar que s'havia constituït", recorda l'edil.

  Cal recordar que PSOE i Compromís han decidit que aquesta estació se situarà a Castelló. No obstant açò, Benlloch ha assegurat que no va a fer pública la informació. Un fet de censura que el PP atribueix a la por i nerviosisme de l'alcalde al fet que els veïns descobrisquen que ha sigut tot una farsa de l'esquerra en contra de Vila-real.

  Pujar