elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch reitera el compromís de dotar a la Policia Nacional de Vila-real d'una comissaria del segle XXI

Benlloch reitera el compromís de dotar a la Policia Nacional de Vila-real d'una comissaria del segle XXI
  • L'alcalde subratlla que l'Ajuntament treballa en els tràmits per a cedir el sòl i agraeix la “encomiable vocació de servei públic” dels agents

MÉS FOTOS
Benlloch reitera el compromís de dotar a la Policia Nacional de Vila-real d'una comissaria del segle XXI - (foto 2)
Benlloch reitera el compromís de dotar a la Policia Nacional de Vila-real d'una comissaria del segle XXI - (foto 3)

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reiterat el compromís de l'Ajuntament d'avançar en la futura construcció de la comissaria de Policia Nacional amb l'objectiu de dotar a aquest cos de seguretat d'unes instal·lacions del segle XXI. El primer edil s'ha pronunciat en aquest sentit durant el discurs amb motiu de la celebració del dia dels Sants Ángels Custodis, festivitat del Cos Nacional de Policia, que ha tingut lloc aquest matí en el Termet de la Mare de Déu de Gràcia.

Benlloch ha presidit la celebració al costat de l'inspector cap de la comissaria del Cos Nacional de Policia de Vila-real, Pedro Ortín, l'alcaldessa de Borriana, María José Safont, representants d'altres cossos de seguretat com la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat, membres de la corporació i representants d'entitats locals. En la seua intervenció, s'ha referit a la tramitació del projecte de la nova comissaria, que ocuparà part de l'aparcament del Palau de Justícia, en l'avinguda Matilde Salvador, i ha incidit en la necessitat de fer realitat aquesta dotació. “Sou una Policia del segle XXI i necessiteu, per tant, d'unes infraestructures del segle XXI. Les tindreu. Tenim el terreny, tenim el vistiplau del Ministeri i tenim el compromís, amb dotació pressupostària inclosa, per a fer realitat la comissaria que tant hem reivindicat”.

L'alcalde ha recordat que “en aquests moments, el departament municipal d'Urbanisme està tramitant la modificació d'usos del sòl que necessitem per a poder cedir la parcel·la de 8.000 metres al Ministeri de l'Interior. Un tràmit que esperem poder tindre llest a final d'any. A partir d'ací, el Govern haurà de procedir a la redacció del projecte i, posteriorment a la seua execució. I per a aquesta comesa ha reservat ja huit milions d'euros”.

L'alcalde ha agraït la “implicació de persones que han treballat per a fer realitat aquest projecte, com l'excap de la comissaria local Carlos García Alzas, el comissari provincial Emilio Romero, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, o el cap superior de la Policia en la Comunitat, Jorge Zurita”. Segons Benlloch, es tracta de “una infraestructura fonamental per a la nova Vila-real del segle XXI que estem construint junts, entre tots. Una Vila-real moderna i viva: de la Ciència i la Innovació, Educadora, Mediadora i aliada amb la societat civil, de la salut i de l'esport. Una Vila-real sostenible, integradora i solidària. Que comparteix coneixement, a través de l'organització de congressos, festivals i esdeveniments. Aquestes són nostres de marques de ciutat, els senyals d'identitat que volem que marquen el nostre futur. Una Vila-real que es mou, que renaix després de la crisi i que avança de nou”.

El primer edil ha destacat el treball fonamental de la Policia Nacional, present a Vila-real des de 1978, per a garantir la seguretat a la ciutat, que se situa com “un dels municipis més segurs del nostre entorn, amb un descens del 10% de la criminalitat en el segon trimestre respecte a 2019, l'exercici que ha de servir-nos de referència ja que la pandèmia i el confinament va provocar també una notable caiguda dels delictes”. A més, ha posat en valor el treball del Cos Nacional de Policia durant la pandèmia i la seua estreta i constant col·laboració amb la Policia Local.

Per això, ha agraït la “encomiable vocació de servei públic de cadascun dels membres del Cos Nacional de Policia a Vila-real”. En particular, Benlloch s'ha referit a l'inspector-cap José María Piñero Alfaro, cap de la Brigada Local d'Estrangeria, el sotsinspector de Seguretat Ciutadana Vicente Mateo García, i l'agent de Policia Judicial José Luis García Vela, que hui han rebut la medalla amb distintiu blanc per la seua trajectòria professional. També ha sigut reconeguda l'Agrupació de Regants Pla Redó, en la persona de Pascual Usó Vilar.

Pujar