29 d’octubre de 2020 29/10/20

Benlloch dóna compte al Consell Agrari del Pla de Millora de Camins Rurals

Benlloch dóna compte al Consell Agrari del Pla de Millora de Camins Rurals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benlloch dóna compte al Consell Agrari del Pla de Millora de Camins Rurals - (foto 2)

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la constitució del Consell Agrari Local i ha donat compte als membres de l'òrgan consultiu de les actuacions que s'estan duent a terme en matèria de camins rurals al terme municipal. Benlloch, qui ha estat acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i pel regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, dóna d'aquesta manera compliment al compromís adquirit amb l'últim Consell Agrari de mantindre informada a l'entitat del Pla de Millora de Camins Rurals impulsat per l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, amb l'objectiu de completar el condicionament de la totalitat de la xarxa rural en el 2023. L’any que ve, la previsió és invertir altres 300.000 euros en la millora de vies rurals.

  Per a això, el Pla de Millora de Camins Rurals ha emprés en les últimes setmanes una inversió de 500.000 euros, que compten amb finançament de la Diputació, per a asfaltar i millorar tots els camins de la zona de Solades (l'Horta), amb una extensió de 10 quilòmetres de vies. “Aquesta és una primera fase del pla, que anirem completant i ampliant de manera progressiva fins a aconseguir l'objectiu de reparar tots els camins rurals del terme en un termini de quatre anys. Eixe va ser el nostre compromís amb els agricultors i amb el Consell Agrari i l'estem complint”, valora Benlloch.

  Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis Públics treballa ja en la previsió de necessitats per a continuar avançant en el Pla de millora de camins el pròxim exercici pressupostari. “Volem comptar amb les aportacions dels propis agricultors, que són els que millor coneixen les necessitats del terme, per a fixar aquells camins en els quals resulta prioritari actuar, per qüestions de seguretat o de millora de la competitivitat per a un sector que arrossega una important crisi amb l'entrada a Europa de taronja de tercers països”, avança Valverde, qui estima que l'any que ve hauran de destinar-se altres 300.000 euros per a continuar completant la millora de la xarxa rural.

  Aquestes actuacions se sumen a les obres previstes per la Conselleria d'Agricultura en el camí Fornets i el camí Vell Castelló-Onda, que Valverde treballa per ampliar en els pròxims mesos amb un conveni específic amb la Conselleria per a la millora de camins que podria arribar als 500.000 euros. “Som conscients de la situació en què es troben bona part dels camins rurals de Vila-real i anirem, a poc a poc, malgrat la greu situació econòmica que travessa la ciutat, asfaltant i millorant la xarxa, tal com ens vam comprometre amb el Consell Agrari”, conclou Benlloch.

  Pujar