22 d’octubre de 2020 22/10/20

Benlloch agraeix la resposta responsable de la ciutadania davant les mesures excepcionals per a frenar l'expansió del covid-19

Benlloch agraeix la resposta responsable de la ciutadania davant les mesures excepcionals per a frenar l'expansió del covid-19 - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real ha continuat hui amb l'aplicació del protocol per a la contenció de l'epidèmia de covid-19, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, que en aquests dies ha portat al consistori a decretar la suspensió d'activitats en espais municipals i esdeveniments organitzats per l'Ajuntament, així com al tancament d'instal·lacions esportives, socials i culturals fins al pròxim 14 d'abril. A aquestes accions s'ha sumat hui la resolució de la Generalitat Valenciana per al tancament de bars, restaurants, locals d'oci i espectacles a partir d'aquesta mitjanit. Unes mesures “excepcionals” que han tingut una resposta “responsable” per part de la ciutadania  cosa que l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha agraït de manera especial.

  En aquest sentit, entitats de la ciutat han confirmat la cancel·lació d'esdeveniments programats fins al 14 d'abril, seguint l'exemple del criteri establit per l'Ajuntament per a les activitats municipals. Així, entre altres, s'ha comunicat la suspensió de la desfilada solidària de la Joventut Carmelita (Jucar) i entitats com la Fundació Globalis o Tots Units també han acordat l'anul·lació de les seues activitats formatives i divulgatives per prevenció. Les regidories de Sanitat i Joventut han decidit, així mateix, ajornar l'inici del programa d'oci nocturn alternatiu que havia d'arrancar aquesta vesprada en l’Espai Jove, mentre que també se suspén ara com ara la celebració de la Ruta de la Tapa. Des del departament d'Economia s'ha comunicat l'anul·lació d'activitats formatives per als beneficiaris dels programes Emcuju i Empuju, així com els alumnes del taller d'ocupació, per indicació del servei Labora, i del programa Ara Formació. En el Mercat Central s'ha limitat l'activitat a l'exclusiva dels llocs de venda, suprimint les accions de dinamització.

  Creu Roja Vila-real ha cancel·lat totes les activitats grupals, cursos, etc., i també ha establit els serveis mínims en els casos d'atenció al públic. L'atenció al públic queda cancel·lada i només s'atendrà amb cita prèvia sol·licitada en el telèfon 964 52 28 64. El personal de Creu Roja valorarà cada demanda i s'atendrà segons la necessitat.

  L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha assenyalat que “vivim una situació excepcional i hem d'adoptar mesures excepcionals. En coordinació i en contacte permanent amb les autoritats sanitàries, l'Ajuntament de Vila-real està adoptant totes les mesures necessàries en l'àmbit de la nostra competència per a frenar l'expansió del virus i protegir la població. Vull agrair particularment l'exercici de responsabilitat col·lectiva que està fent la ciutadania vila-realenca, a través de les diferents associacions, que han suspés les seues activitats, com la desfilada de Jucar, la Ruta de la Tapa, el Simposi de Fotografia de Naturalesa i tantes altres. També a nivell individual, agraïm la resposta de la ciutadania davant les mesures aplicades en les dependències municipals, particularment les zones sensibles, i davant el tancament d'espais. Entre tots i totes, estic segur que podrem fer front a la situació”.

  Segons els acords en la taula de coordinació per a la gestió de la crisi sanitària del covid-19 constituïda per l'Ajuntament de Vila-real, durant el dia de hui s’ha procedit a l'adopció de mesures específiques en les zones de les dependències municipals considerades sensibles. Concretament, de conformitat amb la recomanació establida per l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, la Regidoria de Proximitat ha adoptat mesures d'autoprotecció per a minimitzar el risc de contagi en la zona d'atenció i tràmits de la planta baixa de l'Ajuntament. A més de restringir l'horari d'atenció al públic sense cita prèvia de 8.00 a 10.00 hores per a evitar aglomeracions en les zones d'espera, s'ha concentrat l'accés a la casa consistorial per una única porta i s'han pres mesures per a evitar la concentració de persones. El reforç de la neteja i desinfecció així com la limitació de l'aforament de l'ascensor a dues persones han sigut unes altres de les accions implementades. Durant el primer dia d'aplicació d'aquestes mesures s'ha observat una bona acceptació per part dels usuaris, registrant-se un total de 200 persones ateses en l'àrea d'atenció i tràmits de la planta baixa del consistori.

  De manera similar, una altra de les zones declarades sensibles és el Centre Social. En aquest cas, l'accés a l'oficina PROP, de 9.00 a 14.00 hores, es limitarà a dues persones, accedint d'un en un, esperant a la porta perquè a la sala no s'acumulen més de dues persones. Quan s'active la cita prèvia, només s'atendrà les persones que acudisquen amb ella.

  A més, es limita el lliurament de documentació en administració en l'horari d'11 a 13 hores exclusivament per al lliurament dels sobres justificatius de les ajudes d'emergència, i la resta de consultes administratives s'atendran per telèfon, en el 964 54 71 30, o per via telemàtica. Les visites domiciliàries del personal tècnic es limiten a les absolutament imprescindibles, que presenten una situació greu de risc. També s'han adoptat mesures preventives en les sales d'espera i altres sales d'atenció en el centre de dia de menors Espardenyers i el Centre d'Atenció Primerenca Maria de Lluna.

  Quant a la celebració de matrimonis a l'Ajuntament, fins al pròxim 14 d'abril hi ha programades 11 cerimònies. El consistori ha recomanat als contraents l'assistència del menor nombre de convidats possibles a la cerimònia que s'oficia en el saló de plens. En un dels casos, els afectats han optat per ajornar l'enllaç.

  Pujar