Castellano

Un Barça correcte esclafa a un Villarreal CF absent (4-0)

Estupiñán en el partit contra el FC Barcelona al Camp Nou
  • Al descans el marcador ja reflectia els quatre gols culers, dels quals va destacar Ansu Fati anotant un doblet en tan sols quatre minuts i una defensa perduda

El Villarreal CF tenia una gran oportunitat davant el FC Barcelona al Camp Nou per a demostrar a quin nivell es troba després de la il·lusió creada pels fitxatges d'aquest estiu i el canvi de rumb en la banqueta amb la prestigiosa contractació d’Unai Emery.

Res més enllà de la realitat que al quart d'hora de partit el Barça ja manava en el marcador amb el primer gol d’Ansu Fati, que a penes quatre minuts després, en el 19’, certificava el seu doblet batent de nou la porteria d'un Asenjo que va poder fer més baix pals.

Cert és que el porter groc veia com els jugadors locals arribaven a la seua àrea xicoteta amb molta facilitat i llevant-se de damunt als seus defenses sense problemes.

Amb Pau i Albiol sense poder fer molt més, el desastre va arribar per la banda dreta, la defensada per Mario Gaspar, qui va tancar una nit negra i un partit per a oblidar.

Amb el Submarí groc absent, cap dels seus jugadors trobava les bones sensacions, per la qual cosa el daltabaix va ser total malgrat trobar a un equip culer correcte.

El domini era per als locals i anava repercutint en l'electrònic, ja que no van tardar molt i en el 35’ Messi va anotar el penal assenyalat pel col·legiat. Tres gols en mitja hora i el Villarreal CF sense mostrar alternatives per a, almenys, parar l'hemorràgia anotadora dels locals. Efectivament així va ocórrer, la falta de joc groc i els dubtes van propiciar que Pau Torres anotara el quart per als culers en la seua pròpia porteria. Quan tots pensaven ja en el túnel de vestuaris i en què arribara el descans, just en el 45’ el defensa groc va introduir la pilota en la porteria del seu company Asenjo després d'una cabotada desviada.

El cúmul d'errors era manifest, però el més preocupant era la falta d'iniciativa dels visitants, amb un Emery que veia al seu equip encarant una segona meitat sabent que la derrota estava certificada.

Els segons 45 minuts van ser de mer tràmit, ja que el ritme del partit va disminuir considerablement perquè els locals manaven amb 4-0 i els visitants, tal com va verbalitzar Mario Gaspar, van eixir al fet que la golejada no fora major. Així va ser, ja que el partit va derivar en què Koeman fera debutar a Pjanic i calmara els ànims del club amb la primera victòria de lliga.

La incompareixença en el joc del Villarreal CF va fer que el seu entrenador encarara la roda de premsa entonant la seua culpabilitat: “Cal demanar perdó per la imatge que hem donat”. Emery continuava explicant: “Demane perdó, és la meua responsabilitat la mala primera meitat”.

Per part del Villarreal CF, l'única notícia menys negativa va ser la de Kubo, que demana pas urgent a Emery demandant més minuts sobre la gespa. Això es va evidenciar quan va eixir en l'última habitació d'hora de la trobada, temps suficient per a revolucionar el joc i crear el perill que els seus companys no havien aconseguit durant tot el tram anterior. Com ja fera davant l’Eibar en el partit previ, Kubo aporta verticalitat i perillositat a les defenses rivals, just el que necessita en aquests moments el seu equip.

L'altra novetat va ser la titularitat d’Estupiñán, que va ocupar el lateral esquerre davant els problemes musculars d'Alfonso Pedraza, que va caure de la convocatòria minuts abans del partit.

No és el millor començament per al Submarí groc, que tan sols ha aconseguit 4 dels 9 punts disputats en la temporada que més il·lusió i expectatives han creat els fitxatges. Els següents partits s'antullen decisius per a la credibilitat d'aquest nou projecte, per la qual cosa l'Alavés a casa i l'Atlètic de Madrid en el Wanda Metropolitano seran les proves de toc per als d’Emery.