elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Víctor Jiménez: “Tanquem la legislatura amb la millor situació comptable de la història”

Víctor Jiménez: “Tanquem la legislatura amb la millor situació comptable de la història”
  • elperiodic.com entrevista a l'alcalde de Rocafort per a realitzar balanç d'aquesta legislatura i conéixer els objectius per a l'any vinent

MÉS FOTOS
Víctor Jiménez: “Tanquem la legislatura amb la millor situació comptable de la història”  - (foto 2)
Víctor Jiménez: “Tanquem la legislatura amb la millor situació comptable de la història”  - (foto 3)

“Treballarem per aconseguir un entorn més confortable” aqueix és l'objectiu que té l'Ajuntament de Rocafort per a l'any vinent 2019. Des del periodic.com hem entrevistat el seu alcalde, Víctor Jiménez, per a conéixer com afronta l'equip de govern el final de la legislatura, i quals són els seus plans per als pròxims mesos.

 

Amb l'arribada de les festes nadalenques molt a la vora, és inevitable començar l'entrevista parlant sobre el programa d'activitats que heu organitzat des de l'Ajuntament de Rocafort per a les pròximes setmanes Quin és l'objectiu d'aquest programa?

L'objectiu del programa que hem preparat és realitzar activitats per a totes les edats i famílies, però donant una especial atenció als xiquets i xiquetes. El Nadal és un moment en el qual tenen cabuda tot tipus d'activitats i creiem que és fonamental que l'Ajuntament ajude a donar espai a tots elles.

Enguany hem invertit més que mai en il·luminació nadalenca, rebrem a Papa Noel en la Plaça d'Espanya i a més farem una cavalcada per a rebre a les seues majestats com es mereixen.

 

Un dels moments més esperats del nadal per tot el món és la Cavalcada de Reyes Què podran trobar els més xicotets en la cavalcada?

La cavalcada d'enguany manté el recorregut habitual, amb eixida des del carrer Dr. José López Trigo, però hem afegit un major nombre d'elements. Hi haurà música, carrosses i actuacions d'animació. Volem honrar de la millor manera la visita dels Reis d'Orient.

 

Quines altres activitats estan previstes?

Es tracta d'un programa que abasta molts tipus d'activitats. Enguany hem inclòs el concert de nadal el dia 22 a la Casa de la Cultura, un mercat i rastre solidari al Parc de la Llum i, per descomptat, la Sant Silvestre amb la qual cada any s'acosten a Rocafort milers de persones.

 

També dins de la programació nadalenca s'ha plantejat un jornada, que s'ha arribat a qualificar de pionera, sobre el món dels Youtubers Per què vau decidir incloure aquesta activitat? Què podrà trobar el que s'acoste?

Es tracta d'una jornada formativa perquè els pares comprenguen les claus del llenguatge que utilitzen els seus fills i amb la qual es busca donar-li al tema un protagonisme en positiu. Ja organitzem una experiència semblant, sota el tema dels Youtubers, i pensem que en l'àmbit de la programació nadalenca tenia cabuda una nova.

La jornada d'enguany és una manera de formar als adolescents, i sobretot als pares sobre l'ús de les xarxes socials. L'objectiu és trencar tabús i posar en valor el fet que tots estem connectats d'aqueixa manera, amb els seus avantatges i desavantatges.

 

Deixant una mica arrere les dates nadalenques i centrant-nos més en la gestió pròpiament dita de l'Ajuntament: Fa a penes uns dies que vau aprovar els pressupostos municipals per al 2019, per primera vegada sense vots en contra Com es valora aquest fet? Creus que marcarà tendència?

Tant de bo marque tendència. Al final elaborar uns pressupostos és parlar de les prioritats de l'ajuntament i de la política pressupostària que se seguirà durant l'any. Les prioritats de Rocafort estan decidides en això hi ha consens: En primer lloc, apostem pel foment de l'ocupació local i en això destinem un comunicat molt important dels nostres pressupostos; En segon lloc, és prioritat atendre les necessitats d'aquelles famílies que disposen de menys recursos, garantint que els que tenen menys oportunitats tinguen una situació preferent realitzant política social; I en tercer lloc, i no menys important, les inversions en la via pública. Enguany quasi dupliquem la despesa en neteja diària, volem millorar moltíssim aquest servei, però a més adequarem voreres i millorar el sistema de senyalització en diversos punts.

En definitiva, es tracta de fer amb tota la política d'inversions un entorn més amable i més pur que atenga les necessitats especifiques dels veïns i que protegisca la infància.

 

S'acosta el final d'any i per a molts és moment de fer balanç, com a alcalde Quin balanç fa d'enguany? Ha sigut un any positiu per a Rocafort?

El balanç és positiu. En aquests quatre anys, hem fet una cosa molt important: acabar amb el deute. Tanquem la legislatura amb la millor situació comptable de la història, hem multiplicat per tres la inversió i paguem als proveïdors en menys de 20 dies.

Des de l'Ajuntament, s'han fet inversions molt importants en tot el municipi com per exemple, la modificació del Pla General i el paviment de carrers que no el tenien. Hem resolt una sèrie de problemes que portaven molt de temps sense resoldre's posant-nos d'acord, sense crits ni enfrontaments. Hem aconseguit un Rocafort una mica més amable i obert a tots els veïns. 

 

Fa una setmana vau signar un acord amb l'Ajuntament de València per a potenciar la imatge de Rocafort com a ‘Terra d'Acolliment’ Quins objectius té aquest acord?

Històricament el Casal de l’Espai ha servit per a acollir a joves i ara l'Ajuntament de València ha decidit canviar el seu ús i destinar-lo a alberg d'acolliment. És una decisió que a nosaltres ens sembla molt bé pel que el que hem fet és reflectir negre sobre blanc i definir una sèrie d'objectius i plans per a aquest lloc. Volem que totes les persones que passen per ell reben un tracte més adequat com a veïns de Rocafort que són, i que puguen gaudir d'una sèrie de servei. Som un poble que s'obri a les persones i ací poden trobar el lloc que necessiten.

 

A més dels projectes que s'han posat en marxa per a potenciar la vida veïnal, enguany també s'ha treballat molt en matèria de Violència de Gènere. Rocafort forma part de la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere Són prioritats per a l'equip de govern?

Absolutament, té a veure amb la filosofia de l'equip de govern. La Violència de Gènere és un dels problemes més greus al qual ha d'enfrontar-se una societat com la nostra. En els últims anys s'ha avançat molt, però l'assignatura pendent en matèria de desigualtat és la violència de gènere.

Rocafort forma part de la Xarxa des del primer moment i a més tenim una sèrie de programes per a tractar aquests casos. Comptem amb Policia Local que ha sigut específicament formada per a aquests casos, i que estan coordinats amb altres nivells de l'administració per a donar una atenció eficaç i personalitzada.

 

De cara al pròxim any, en el qual a més hi ha eleccions municipals A quins reptes s'enfronta Rocafort? Quins plans teniu per al poble?

L'any vinent treballarem per construir un entorn més confortable. Invertirem en enllumenat públic i neteja diària. A més, tenim un projecte en matèria de turisme per a posar en valor la riquesa arquitectònica de Rocafort i amb el qual també s'ajude el comerç local i de proximitat.

En 2019 procurarem que la bona dinàmica de l'Ajuntament continue arribant als veïns, els qui ja no han de suportar el deute de 3 milions que ens va deixar el Partit Popular. Sense el deute, estem en disposició d'invertir per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

 

Finalment, què desitja per als veïns de Rocafort en aquest 2019?

Als meus veïns els desitge que siguen molt feliços a Rocafort, i que gaudisquen d'aquest poble i de totes les seues activitats. Perquè aqueix també és el nostre propòsit, ser un municipi cultural

Pujar