2 de desembre de 2020 2/12/20

Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat

Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 1)
  • El vendaval amb ratxes de més de 110 km / h se salda amb cancel·lacions de trens, caiguda d'arbres, plaques metàl·liques i incomptables desperfectes a València, Castelló i Alacant

Estan sent unes hores molt complicades a la Comunitat Valenciana amb vents huracanats que estan superant els 112 km / h en alguns punts del nord de Castelló i la província de València. Les ventades ha causat més de 3.000 incidents en el que portem de cap de setmana entre els quals destaca cancel·lacions de trens, caigudes d'arbres, plaques metàl·liques, façanes i altres objectes, el que ha causat danys en mobiliari urbà i cotxes. Afortunadament, no s'han registrat danys personals.

Segons han informat des del Consorci Provincial de Bombers de València, només aquesta nit han tingut seixanta intervencions per vent a Alginet, Xàtiva, Gandia, Sueca, Torrent, Alzira, Albuixec, Godella, Paterna i Ontinyent. En aquesta última localitat, els bombers han estat treballant per retirar un pi que ha caigut sobre les vies de tren i ha obligat a interrompre la circulació de trens entre Alcoi i Xàtiva.

A la ciutat de València també han hagut incidències destacades. La pista de gel de l'Ajuntament es va haver de tancar i s'han tallat diversos carrers per la caiguda d'arbres, alguns d'ells sobre cotxes a l'avinguda de Blasco Ibáñez al carrer Santa Maria Micaela o en Marxalenes, entre d'altres. De fet, els bombers de València ha realitzat al llarg del dia d'aquest dissabte més de 80 serveis.

Però la de València no és l'única província amb problemes. A Castelló també els bombers del Consorci s'han hagut d'emprar a fons per retirar arbres caiguts a Llucena, Onda, Almassora i Benicàssim així com evitar la caiguda de persianes o assegurar fanals i llums de Nadal a la Vall d'Uixó o Nules, entre altres. A la província d'Alacant també han hagut problemes en les últimes hores, especialment a Alcoi i Muro d'Alcoi, on els bombers de la Diputació han tingut uns 25 serveis.

El telèfon de l'112 ha rebut gairebé 30.000 telefonades des del 19 de desembre quan es va activar l'alerta per vent, el que s'ha traduït en més de 8.000 incidents. Però només ahir dissabte es van rebre 11.850 telefonades, més de 3.200 incidents en tota la Comunitat.

Molts problemes, com veiem, a causa de les ratxes de vent huracanades que hem viscut en les últimes hores i que han superat, en alguns casos, els 112 km / h. L'Agència Estatal de Meteorologia ha informat que aquesta matinada Morella ha registrat vents de 112 km / h, seguit de Vilafranca i Bicorp, on també s'han alcançat els 100 km / h.

A Utiel i l'aeroport de València ha bufat el vent a una velocitat de 91 i 95 km / h, respectivament, mentre que a Bétera, l'aeroport de Castelló, Llíria, Jalance, Alcoi i Xàtiva també hem superat els 80 km / h aquesta matinada.

 

MÉS FOTOS
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 2)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 3)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 4)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 5)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 6)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 7)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 8)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 9)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 10)
Els vents huracanats causen més de 8.000 incidències a la Comunitat - (foto 11)
Pujar