elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

28M | Els valencians comencen a votar en els 2.200 col·legis electorals

28M | Els valencians comencen a votar en els 2.200 col·legis electorals
  • Ximo Puig i Carlos Mazón ja han depositat el seu vot

Amb el cel encapotat i algunes pluges els valencians acudeixen a votar aquest gris 28 de maig a cadascun dels 2.200 col·legis electorals que hi ha repartits per tota la geografia.

La delega de Govern, Pilar Bernabé, ha explicat que a les 9.40 hores estaven ja totes les taules constituïdes després de resoldre "alguna incidència menor" com a membres de les taules que havien acudit sense documentació o distraccions al no trobar la direcció dels centres de votació, per la qual cosa en alguns llocs s'han obert els col·legis amb una mica de retard.

A més, ha explicat que 10.000 efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Local s'encarregaran de mantenir l'ordre públic durant la jornada en la qual més de 3'7 milions de valencians acudiran a la urnes.

Entre ells, els líders polítics, que han anat acudint a les urnes des de primera hora del matí, com l'actual president Ximo Puig, que ha exercit el seu dret al vot en l'Oficina de Turisme de Morella.


Enfront de les urnes ha recordat que “cada vot és imprescindible”, ha anomenat a la participació i ha recalcat que “es decideix el futur de la Comunitat Valenciana, no altres coses”.


Per part seua, el seu principal contrincant, el popular Carlos Mazón, ha animat també a la participació “perquè significa que hi ha democràcia i ganes d'opinar” al mateix temps que ha enviat un missatge d'ànim a tots els candidats en depositar la papereta en el col·legi La Condomina d'Alacant.


En el seu col·legi de Sueca ha acudit també cap al migdia el candidat de Compromís, Joan Baldoví qui s'ha sumat a la petició d'una alta participació.


La candidata de Ciutadans, Mamen Peris, per part seua, ha acudit al seu col·legi electoral en el Centre Cívic Port Saplaya d'Alboraia, on ha declarat que “el fet de poder votar és el que ens fa realment ser lliures i decisius”.


El candidat de Vox, Carlos Flores, també ha acudit a les urnes en el seu barri de València, així com el d'Unides, Podem, Héctor Illueca, qui ha expressat que acudeix a les urnes del Col·legi dels Salesians de la capital del Túria "amb una sensació d'esperança".


Desfilada de polítics en la capital del Túria

Per part seua, els candidats a l'alcaldia també s'han acostat durant el matí per a animar al vot, com l'actual alcalde i candidat de Compromís, Joan Ribó, qui ha acudit a votar "amb un somriure".


La popular Maria José Catalá ha exercit el seu dret a vot en l'IES Sant Vicent Ferrer de València, on ha assenyalat que “a València li fa molta falta que torne a eixir el sol"


La candidata socialista, Sandra Gómez, ha votat en el CEIP Cavite-Illa del Ferro de l'avinguda Malva-rosa. “Avui el missatge és clar: cal anar a votar. És molt important que decidim l'Ajuntament i l'alcaldessa que cadascun vol i, per a això, cal anar a votar”, ha continuat.


Per part seua, la candidata de Podemos, Pilar Lima, que lluitarà perquè el seu partit torne a entrar en el consistori, ha assegurat que "avui milions i milions de persones tenim el poder de manar molt més que la gent que vol manar sense presentar-se a les eleccions"


Fernando Giner, de Ciutadans, també ha acudit a votar on ha demanat "a tots els valencians que seguisquen el seu instint i voten amb el cor".


Juan Manuel Badenas, el candidat de Vox, també ha compartit una fotografia del seu moment de vot animant "a tots els valencians al fet que exercisquen el seu dret al vot lliurement”.


Pujar