2 de desembre de 2020 2/12/20

“Valenciana i valencià, el teu poble et necessita”

“Valenciana i valencià, el teu poble et necessita” - (foto 1)
  • Missatge institucional del president de la Generalitat Valenciana davant la crisi del coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha dirigit al poble valencià per a demanar la seua màxima col·laboració davant la crisi del coronavirus que ha provocat que es decrete l'estat d'alarma en tota Espanya. “Necessite la vostra ajuda per a l'emergència sanitària a la qual ens enfrontem”.

“Al llarg de la història els valencians hem superat altres situacions difícils: crisi, guerres o desastres naturals. En aqueixos moments, l'esforç de la societat de cadascuna de les persones del nostre poble serà la clau per a tirar avant” recorda Puig durant el seu missatge institucional, al mateix temps que recorda que encara que són temps difícils també és moment de “fer pels altres el que voldries que feren per tu, pels teus”.

Amb això, el cap del Consell fa “una anomenada a la responsabilitat, a la prevenció i a la solidaritat. És fonamental que tots contribuïm amb la condició d'ajudar i protegir als nostres familiars als nostres amics i veïns”.

Una col·laboració imprescindible

El missatge enviat per Ximo Puig té un clar objectiu: apel·lar a la col·laboració ciutadana. Una col·laboració que passa per accions tan bàsiques com llavar-se les mans, evitar desplaçaments i reduint el contacte directe.

A més, tal com apunta Puig, és important alliberar la sanitat “quan no siga indispensable” perquè així “afavorim que els casos urgents puguen ser atesos per uns professionals que estan deixant-se la pell per la nostra salut i que són els nostres herois”.

“En aquests moments la disciplina social és bàsica, tots hem de ser disciplinats. Cap pot ser irresponsable. No són dies fàcils ni per a la ciutadania ni per als polítics” afirma Puig.

I envia un missatge final: “Valenciana, valencià el teu poble et necessita. La Generalitat Valenciana et necessita. Tú eres imprescindible per a superar-la amb els menors danys per a la salut que és el més important”.

Pujar