elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La C. Valenciana també té rotondes xafables que van ser polèmiques

La C. Valenciana també té rotondes xafables que van ser polèmiques
  • El vídeo d'un bus que trepitja una rotonda al País Basc s'ha fet viral, recordant altres situacions cridaneres

En els últims dies s'ha fet viral un vídeo d'un autobús que trepitja una rotonda en el municipi basc d'Arrasante-Mondragón. El vehicle passa per damunt de la rotonda davant la impossibilitat de donar-li la volta, com si estan obligats la resta de vehicles.

En poques hores el vídeo s'ha fet viral i ha arribat a superar el milió de reproduccions.

Aquesta imatge trau de la memòria i de l'hemeroteca una altra rotonda, però en aquesta ocasió per polèmica. Es tracta de la rotonda que va construir l'Ajuntament de la Vall d'Uixó en l'encreuament entre l'avinguda Agricultor i l'avinguda Cor de Jesús, que suprimia els semàfors per a agilitar el trànsit.

No obstant això, la rotonda als pocs dies de ser construïda va haver de ser remodelada: els autobusos i els camions que portaven productes a un cèntric supermercat no podien passar.

Llavors les cues es feien interminables i la solució que el govern local va trobar per a agilitar la circulació es va convertir en un autèntic problema.

Després de diverses intencions, l'Ajuntament va acabar per donar solució a la rotonda, està construïda a la mateixa altura que el carrer i els vehicles més grans poden pujar les rodes interiors en la rotonda, facilitant el trànsit.

A Castelló de la Plana també hi ha una altra rotonda problemàtica, que per al Partit Popular és “una rotonda de joguet, més pròpia de Llec o Pinypon”. Aquesta rotonda està en l'avinguda del Castell Vell i per als populars és “un nyap” que costarà 155.000 euros, per als populars “tirats al fem al no complir amb les garanties de seguretat viària”.

També les rotondes de Carmaday, a la Vall d'Uixó, van generar moltes queixes veïnals. I encara que Ajuntament i Generalitat es van comprometre a re-remodelar-les, ja que van haver de tornar a actuar poc després d'inaugurar-les, però de moment no hi ha data per a donar solució a l'embut generat en la zona, sobretot quan passen vehicles de grans dimensions.

Pujar