elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La C. Valenciana dona la benvinguda a la fi de setmana amb avís groc per pluges

La C. Valenciana dona la benvinguda a la fi de setmana amb avís groc per pluges
  • Els primers dies de desembre han arribat amb temps inestable on la pluja i el vent són els principals protagonistes

Sembla que aquest divendres el temps inestable continuarà sent el protagonista en la Comunitat Valenciana. L'arrancada de desembre arriba carregat de pluja i vent, especialment en el litoral nord d'Alacant i el de València, que es troben en avís groc per precipitació acumulada i fenòmens costaners.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha avançat que aquest 2 de desembre, en la meitat sud, el cel romandrà nuvolós o cobert amb ruixats; no es descarta que vagen amb alguna tempesta i siguen localment fortes o persistents en el litoral, preferentment en el sud de València i nord d'Alacant, i seran més febles i ocasionals a l'interior, amb la cota de neu a 1400-1600 m.

En la meitat nord, hi haurà intervals nuvolosos, però amb baixa probabilitat de precipitacions disperses i ocasionals en el litoral.

Les temperatures mínimes aniran en descens en la meitat nord; les màximes es mantindran sense canvis significatius. També s'esperen gelades febles en punts interiors de la meitat nord. Els termòmetres marcaran entre 11 °C i 17 °C a Alacant; en el cas de Castelló estaran entre els 8 °C i 15 °C, mentre que a València oscil·laran entre els 8 °C i 15 °C.

El vent bufarà del nord-est, moderat en el litoral amb intervals de fort a València i Alacant, i fluix a moderat a l'interior.

Pujar