12 de juliol de 2020 12/7/20

Les visites als Museus Festius de València augmenten un 4% durant els primers huit mesos de l´any

Les visites als Museus Festius de València augmenten un 4% durant els primers huit mesos de l´any - (foto 1)
  • El Museu Faller, amb 8.747 visites, ha registrat el mes d’agost amb més visitants de tota la sèrie històrica

153.126 persones han visitat en el que portem d’any les instal·lacions dels museus festius de la ciutat. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat que l’augment de més d’un 4 per cent de les visites durant els primers huit mesos d’enguany «confirma la tendència progressiva dels darrers quatre anys d’increment de la xifra de visitants que s’interessen pel Museu Faller, el Museu del Corpus i el Museu de la Setmana Santa Marinera».

Novament ha sigut el Museu Faller el qui més visitants ha atret durant el mes d’agost, amb 8.747 visites, una xifra rècord que supera les aconseguides en el mes d’agost dels dos darrers anys, les úniques per damunt de les 8.000 visites en tota la sèrie històrica. A falta de quatre mesos perquè acabe l’any, este museu ja ha vist passar per les seues instal·lacions més gent que la que hi va passar en tot un any entre 2006 i 2014. Respecte als registres de l’any passat als primers huit mesos de l’any s’ha produït un increment de 3.248 visites.

Les bones xifres de visites als museus festius de la ciutat també s’han vist reflectides en un augment de visitants al Museu del Corpus – Casa de les Roques, on des de gener s’ha rebut la visita de 51.063 persones, quasi tres mil més que als primers huit mesos de 2018. A estes xifres ha contribuït també de forma decissiva el segon millor mes d’agost de tota la sèrie històrica d’este museu, amb 6.143 visitants.

També ha sigut un bon mes d’agost per al Museu de la Setmana Santa Marinera de València, amb 576 visites, el quart millor registre en un mes d’agost a la història d’este museu, que en el que portem d’any ha rebut la visita de 9.284 persones.

«Amb l’homologació com a museus d’estos espais culturals i les múltiples reformes museístiques i de dignificació de les instal·lacions que hem fet hem aconseguit despertar l’interés de veïns i veïnes de València i també de molts turistes que volen conéixer de prop la gran riquesa patrimonial de la nostra cultura festiva», ha afirmat Fuset.

Pujar