elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES 2024

VIDEO | Una mascletà clàssica amb un terratrémol espectacular fa vibrar València

VIDEO | Una mascletà clàssica amb un terratrémol espectacular fa vibrar València
  • Reviu la mascletá de la pirotècnia Camp del Túria. Este dimarts arriba el torn de la Pirotècnia Drac de Villena

MÉS FOTOS
VIDEO | Una mascletà clàssica amb un terratrémol espectacular fa vibrar València - (foto 2)
VIDEO | Una mascletà clàssica amb un terratrémol espectacular fa vibrar València - (foto 3)

A les 14.00 hores, amb puntualitat britànica, ha començat la quarta mascletà de les Falles de València després que la 'garrofera' ha donat el senyal a les Falleres Majors de 2024, María Estela Arlandis i Marina García, que han llançat el tradicional missatge de 'Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà'.

El fum de la mascletà s'ha fos amb el gris del cel, en una jornada que ha estat marcada per l'absència de sol.

La pirotècnia Camp del Túria, de València, ha sigut l'encarregada de disparar una mascletà clàssica i tradicional, amb molt de ritme i amb un terratrémol espectacular que ha deslligat l'eufòria en la catedral de la pólvora.

La pirotècnia Camp del Túria ha disparat hui “una mascletà clàssica, i innovadora en el moment del terratrémol per la incorporació de molt de xiulet que ha culminat amb l'aereo final”, tal com ha anunciat este matí el propietari d'esta empresa de Casinos, Mariano Peñalver, representant de la tercera generació d'una família arrelada a la tradició pirotècnica que va debutar en la plaça de l'Ajuntament de València el 6 de març de l'any passat.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, que ha definit la mascletà com a “extraordinària”, ha reiterat el seu “agraïment al món faller, per la seua solidaritat i respecte cap a les víctimes de l'incendi de Campanar”, i a les seues màximes representants. “que ahir en la crida van mostrar que són dignes mereixedores del càrrec que ostenten”. En este sentit, l'alcaldessa ha parlat de la “transició que va suposar ahir la crida per a la ciutat que ja està immersa en les falles, amb espectacles tan espectaculars com el de la mascletà de hui”.

Fins al balcó de l'Ajuntament de València s'han acostat, este dilluns, la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; la Delegada del Govern, Pilar Bernabé; el Subdelegat del Govern València, José Rodríguez; el Subdelegat del Govern Alacant, Juan Antonio Nieves; la Subdelegada del Govern de Castelló, Antonia García; el
Delegat de Defensa de la Comunitat de la Valenciana, Coronel Sr. Ángel José Adán García; o el Comandant Naval, Jesús Otero Aldereguía, entre altres.

Este dimarts, amb la quinta mascletà de València, arriba el torn de la Pirotècnia Drac de Villena

Pujar