elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ELECCIONS 28M

VÍDEO | Coneix als candidats a l'alcaldia de València aquest 28M

VÍDEO | Coneix als candidats a l'alcaldia de València aquest 28M
  • Fem un repàs dels candidats que opten a l'alcaldia de la capital del Túria en les eleccions municipals i quines seran les primeres mesures que posaran en marxa

Videos
Coneix als candidats a l'alcaldia de València aquest 28M
Coneix als candidats a l'alcaldia de València aquest 28M

La lluita per l'alcaldia de València es preveu ajustada, així ho mostren les últimes enquestes que assenyalen que els blocs d'esquerres i dretes estan pràcticament igualats. Per tant, no sabrem fins a l'últim moment si l'Ajuntament de Valéncia tornarà a estar governat per una coalició d'esquerres, o si després de huit anys, el PP (pot ser que amb el suport de Vox) ostentarà de nou la direcció del consistori.

A continuació farem un repàs pels candidats dels principals partits polítics que aquest 28 de maig es juguen en les urnes el futur de la capital del Túria en els pròxims 4 anys.

Joan Ribó (Compromís)


Joan Ribó és l'actual alcalde de València i es presenta com a candidat per Compromís per a revalidar l'alcaldia aquesta pròxima legislatura. El candidat destaca la gestió del seu govern en els últims huit anys al capdavant de l'Ajuntament de la capital del Túria i es mostra convençut que "tindrem una nova edició del Rialto que liderarà Compromís”.

Quant a la seua proposada estrela, avança que serà promoure la posada en marxa de "residències per a persones majors en els barris. Hem d'acabar amb el model de residències allunyades de la ciutat que condemnen a les persones majors al desarrelament".

María José Catalá (PP)


María José Catalá busca retornar l'alcaldia al PP després de huit anys. Seria la primera alcaldessa popular després de Rita Barberá, a qui li vol retre homenatge nomenant-la alcaldessa honorífica. Catalá lamenta que després de huit anys de govern entre Compromís i PSPV, València és “una ciutat en decadència, que s'està barcelonizando”.

Entre les seues primera mesures, la candidata popular destaca que començaria els tràmits "perquè la baixada d'impostos als valencians s'apliquen des de l'1 de gener de 2024". A més, "també posarem en marxa les mesures per a poder reforçar en 500 places la plantilla de la policia local, un pla de reforç de neteja viària i recollida de fems perquè els nostres carrers estiguen més netes, i i iniciar immediatament la construcció d'habitatges protegits per als nostres joves".

Sandra Gómez (PSPV-PSOE)


Sandra Gómez aspira a ser la pròxima alcaldessa de València amb el Partit Socialista. És la vicealcaldessa de la capital del Túria des de l'any 2019 i està convençuda que ha arribat el moment de liderar l'ajuntament i posar en marxa el seu projecte en el qual l'habitatge, la conciliació, l'aposta per la renaturalització dels espais públics o les oportunitats d'ocupació, són alguns dels seus grans pilars.

Gómez avança que una de les seues primeres mesures serà “desenvolupar un Pla de la Corresponsabilitat, que desenvolupe una xarxa de cures pública tant per als nostres xiquetes i xiquets com per als nostres majors”. I en segon lloc, “a avançar cap a un model d'horaris més racional, més europeu, que ens permeta més temps per a atendre les nostres família, passar més temps amb elles”.

Fernando Giner (Ciutadans)


Fernando Giner es presenta de nou com a candidat de Ciutadans per a l'alcaldia de València amb l'objectiu de convertir-la en la líder del Mediterrani. Malgrat les enquestes, que no són molt positives amb el partit, Giner està convençut que “serem decisius” el pròxim 28M.

El primer que faria el candidat de Ciutadans seria encarregar una auditoria 360 graus per a l'accessibilitat a la ciutat de València perquè “no podem permetre que un trajecte de 13 minuts s'allargue a 45 per a persones amb discapacitat”. I també ha avançat que “començaria a treballar des del minut un en el gran pacte municipal pel lloguer assequible, a més de baixar els impostos”.

Juan Manuel Badenas (Vox)


Juan Manuel Badenas és el candidat de Vox que lluitarà per l'alcaldia de València el pròxim 28 de maig. És catedràtic de Dret Civil i està afiliat al partit que ara representa des de l'any 2018, encara que fa pocs mesos que va fer el salt a la política activa.

La seua primera mesura com a alcalde seria "tractar de preservar la seguretat de les persones de la ciutat de València"

Pilar Lima (Unides Podem-EU)


Pilar Lima deixa arrere la política autonòmica i nacional després d'haver passat pel Senat primer, i Les Corts Valencianes, després, per a encapçalar la candidatura de Unides Podem-EU a l'alcaldia de València, la seua ciutat. Lima subratlla que “València és el meu lloc” i cerca que el 28 de maig, els veïns de la capital del Túria aposten pel seu projecte.

Lima sol·licitaria "la declaració de València com a zona tensionadas i regular els lloguers i atendre el més ràpid possible les emergències socials, com els desnonaments, la situació de sinhogarismo, el tràfic de persones" entre algunes de les seues primeres mesures si aconsegueix l'alcaldia de la ciutat.

Pujar