elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La vida de Sant Vicent Ferrer al Paranimf de la Universitat de València

La vida de Sant Vicent Ferrer al Paranimf de la Universitat de València

    Demà dimarts 28 de maig es presentarà el llibre de Philip Daileader ‘La vida i el món de sant Vicent Ferrer’, coeditat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Publicacions de la Universitat de València (PUV), amb motiu de la celebració de l’Any Sant Vicent Ferrer 2019 de l’AVL; i del llibre «San Vicente Ferrer. Su mundo y su vida», editat per PUV.

    L’acte tindrà lloc a les 19,30h al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i hi intervindran Antonio Ariño Villarroya, vicerector de Cultura i Esport; Ramon Ferrer Navarro, president de l’AVL i Francisco M. Gimeno Blay, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València

    Els segles XIV i XV foren èpoques de canvis tumultuosos en l’Europa medieval, testimonis de la Mort Negra, del Cisma d’Occident, de les pors renovades de l’apocalipsi i de l’extermini de la població no cristiana d’Espanya. Hi ha pocs personatges tan implicats en les lluites de l’Europa baixmedieval d’una forma tan àmplia i alhora tan personal com sant Vicent Ferrer. Possiblement el predicador més conegut del seu temps, va dedicar les dues últimes dècades de la seua vida a recórrer Europa i a preparar el món per a la seua destrucció imminent. “La vida i el món de sant Vicent Ferrer” revisa els motius, els mètodes i l’impacte del polèmic predicador a través del viatge des del Ferrer lògic obscur al Ferrer àngel de l’apocalipsi, com seria reconegut posteriorment. Al mateix temps, el llibre ofereix noves perspectives sobre la profunditat i l’abast de l’expectació apocalíptica baixmedieval, i sobre el procés que culminà amb l’expulsió d’Espanya dels jueus i dels musulmans.

    El llibre, que ha estat traduït per Vicent Baydal i Rosa Agost, és de Philip Daileader, professor d’Història a The College of William and Mary, Estats Units. És autor de ‘True Citizens: Violence, Memory, and Identity in the Medieval Community of Perpignan, 1162-1397’ i coeditor de ‘French Historians, 1900-2000: New Historical Writing in Twentieth-Century France’.

    Pujar