30 de març de 2020 30/3/20

Veterinaris de l'Oceanogràfic salven a un cavallet marí mitjançant microcirugia

Veterinaris de l'Oceanogràfic salven a un cavallet marí mitjançant microcirugia
Veterinaris de l'Oceanogràfic salven a un cavallet marí mitjançant microcirugia
  • Un minúscul cavallet marí estava a punt de morir després d'haver parit unes mil cries

MÉS FOTOS
Veterinaris de l'Oceanogràfic salven a un cavallet marí mitjançant microcirugia - (foto 2)

Un minúscul cavallet marí ha pogut sobreviure a un tràgic episodi gràcies a la intervenció dels veterinaris de l'Oceanogràfic que han emprat la microcirugia per a curar-lo.

En els cavallets marins o hipocamps són els mascles els que tenen un sac on incuben la posada després de rebre de la femella els ous, més de mil. La fecundació es va produint conforme els ous es van depositant en el sac del mascle. L'entrada dels ous en el sac i la seua fertilització es produeix en tot just 6 segons.

Al cap de les sis setmanes el mascle va deixant eixir els alevins de l'interior de la seua bossa durant diverses hores. A vegades després de parir, a causa del gran esforç o nombre de cries, la bossa pot prolapsarse, és a dir donar-se la volta com un calcetí.

Gràcies a que els professionals que cuiden d'aquests animals en l'aquari van descobrir la terrible anomalia, els veterinaris van actuar immediatament per a anestesiar l'animal i retornar la bossa al seu lloc, la qual cosa va requerir quasi de microcirugia amb lupes especials per a tancar l'obertura amb un punt de sutura.

El cavallet es troba totalment recuperat i segueix amb salut els seus hàbits normals.

Pujar