27 de novembre de 2020 27/11/20

El Veles e Vents acull divendres la final nacional d’un concurs internacional que busca idees per a combatre el canvi climàtic

  L'edifici Veles e Vents, a la Marina, serà l'escenari de la final de la fase nacional del Climate Launchpad. Este concurs internacional, que celebra su IV edició amb la participació de 34 països, donarà suport al talent de les persones emprenedores perquè materialitzen les seues idees en empreses que donen resposta a les necessitats que tenen les ciutats per a lluitar contra el canvi climàtic.

  Així ho ha explicat hui la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, en presentar el que ha definit com "el major concurs d'idees per a combatre l'esmentat canvi climàtic". "Es tracta", ha concretat, "d'una inniciativa emmarcada en el projecte europeu Climate-KIC en el qual participa l'Ajuntament de València juntament amb altres institucions i organismes públics i privats que treballen per a transformar la creativitat i el coneiximent en productes i servicis útils per a mitigar el canvi climàtic."

  Sandra Gómez ha recordat l'aposta de l'equip de govern municipal "per la innovació", i ha destacat "el fet que València estiga en l'epicentre d'este concurs, que posa en valor la marca de la ciutat com a referent d'innovació pel treball desenvolupat amb els sectors intel·ligents per a aconseguir, en un futur pròxim, que la lluita contra el canvi climàtic siga una realitat".

  La regidora, que ha recordat que Climate-KIC té la seu a València, ha destacat que quatre dels set equips que participaran divendres de vesprada en la final nacional del concurs són valencians, als quals ha desitjat "molt d'èxit com el que han aconseguit altres empreses que ja treballen amb èxit a nivell internacional i van eixir d'este concurs".

  En la presentació d'este concurs també ha participat la responsable de Comunicació de Climate Launchpad, Marta Esteve, qui ha recordat que "qualsevol idea pot ser el detonant d'un producte genial per a donar resposta a una de les necessitats que presenten els municipis a consquència del canvi climàtic". Per la seua banda, el portaveu de l'asociació d'empreses del sector de l'energia, Marcos J. La Cruz ha manifestat que, segons l'esmentada agrupació, que també participa en l'organització del concurs, "el repte de les ciutats és la mobilitat i la implemetació d'energies renovables al seu voltant".

  Pujar