29 de setembre de 2020 29/9/20

Valenciaport distingit per ESPO com a port europeu del mes

  Valenciaport ha sigut seleccionat per l'Organització Europea de Ports Marítims (ESPO), com a port europeu del mes. Durant aquests dies i fins a principis d'any, un perfil detallat de Valenciaport ocuparà un lloc destacat en el portal de l'associació de ports més important que existeix a nivell europeu.

  D'aquesta manera ESPO, en la secció en la qual cada mes destaca per la seua projecció un port europeu, fa un repàs complet de Valenciaport en el qual destaca les principals xifres amb les quals tanca l'any, així com una exposició dels seus desafiaments i reptes per a 2017 –entre els quals es destaca la importància de mantenir la competitivitat, adaptar-se a les necessitats del mercat, augmentar la productivitat o reduir els costos portuaris-. A més, en la web de ESPO es parla dels principals tràfics, la seua comunitat portuària o les seues polítiques d'eficiència energètica, amb les quals Valenciaport promou l'ús de les energies verdes per a combatre el canvi climàtic i en el reconeixement del qual a la seua gestió en eficiència energètica acaba de rebre el certificat ISO 50001.

  Així mateix, en el portal europeu també es fa un repàs a les principals àrees de competència de Valenciaport, entre les quals destaca els ports situats en el Mediterrani occidental, o es presenten les previsions en tràfic de creuers per a 2017, un any en el qual s'espera que prop de 450.000 passatgers de creuers passen pel port de València.

  Un altre dels aspectes que es destaca és la promoció que realitza Valenciaport quant a innovació, a través de la Fundació Valenciaport, una entitat que actua com a grup de reflexió per a la comunitat portuària i que constitueix un reconegut centre de recerca i innovació del clúster portuari valencià.

  European Sea Ports Organisation (ESPO)

  L'Organització Europea de Ports Marítims, que va nàixer com un Grup de Treball en 1974, representa a les autoritats, les associacions i les administracions portuàries dels ports marítims dels 23 Estats membres de la Unió Europea i Noruega a nivell polític de la UE. A més, ESPO també té membres observadors a Islàndia i Israel.

  Amb seu a Brussel·les, l'Organització Europea de Ports Marítims garanteix que els ports marítims tinguen una veu clara en la Unió Europea. En aquest sentit, ESPO representa els interessos comuns i promou les opinions i valors comuns dels seus membres davant les institucions europees i els seus responsables polítics.

  Pujar