26 de maig de 2020 26/5/20

Valenciaport avança 10 milions d'euros per a facilitar la liquiditat dels seus proveïdors

Valenciaport avança 10 milions d'euros per a facilitar la liquiditat dels seus proveïdors - (foto 1)
  • A data de 12 d'abril, l’APV ha abonat 7,33 milions d'euros als seus proveïdors dels ports de Gandia, Sagunt i València

MÉS FOTOS
Valenciaport avança 10 milions d'euros per a facilitar la liquiditat dels seus proveïdors - (foto 2)

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha abonat al voltant de 10 milions d'euros en concepte de mesures urgents i compensatòries per a pal·liar els efectes econòmics del COVID-19. En concret, des que es van posar en marxa estes mesures, l’APV ha agilitat l'abonament de 7,33 milions d'euros a un total de 250 empreses proveïdores per a facilitar liquiditat a les companyies que desenvolupen treballs per als ports de Gandia, Sagunt i València.

En total, l’APV preveu que durant 2020 avançarà pagaments als seus proveïdors per valor de 51 milions d'euros. L'objectiu d’esta iniciativa és realitzar pagaments setmanals fins que finalitze l'Estat d'Alarma amb la finalitat de minimitzar les dificultats de tresoreria que pogueren tindre els proveïdors o prestadors de serveis de l’APV. Esta mesura, que va ser implantada el passat 19 de març, ha obligat a Valenciaport a establir mecanismes interns per a tramitar les factures amb la major celeritat.

Així mateix, fins hui, l’APV també ha avançat 2,64 milions d'euros en bonificacions pendents de 2019 als seus clients i ha implantat la reducció de taxes derivada del Reial decret llei de 21 d'abril de 2020 que suposarà una disminució de taxes per a este exercici per un import de 6,2 milions d'euros. Per al càlcul de l'impacte en la rebaixa de taxes, l’APV ha tingut en compte l'afecció a la taxa del vaixell T-1, a la taxa d'ocupació, a l'ajust per incompliment del límit mínim de la taxa d'activitat i a les penalitzacions per trànsits mínims.

En total, es preveu que totes estes mesures impulsades per l’APV per a pal·liar els efectes econòmics del COVID-19 permetran al teixit empresarial portuari disposar d'una liquiditat per valor de 57,2 milions d'euros en 2020.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar