elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València vigilarà el tardeo i les queixes per soroll per a dissoldre les festes en cases

València vigilarà el tardeo i les queixes per soroll per a dissoldre les festes en cases
  • Aquest dilluns s'ha convocat una reunió urgent entre l'Ajuntament de València, Policia Local i serveis de protecció per a aplicar el decret de l'estat d'alarma

La Policia Local de València vol posar límit a les possibles situacions que es puguen donar després de decretar-se el toc de queda nocturn en la Comunitat Valenciana i la limitació de les reunions a un màxim de sis persones. Per això, el regidor de Seguretat Ciutadana ha assegurat que es va controlar el tardeo, les possibles festes en habitatges i s'augmentarà la vigilància en els barris amb major incidència del coronavirus.

Així ho ha declarat el regidor Aarón Cano abans de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) en el qual s'ha estudiat com adaptar el decret de l'estat d'alarma al cas concret de la ciutat de València. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que s'ha acordat controlar el vesprada “atés que moltes de les activitats passaran a la vesprada”.

Una altra de les mesures és posar el focus en els barris amb més casos: “Incrementarem el treball dels operatius en els barris amb incidència més elevada i a atendre les reclamacions veïnals per sorolls en els habitatges per a intentar controles les festes nocturnes”.

Tal com els va comptar elperiodic.com, la primera nit del toc de queda a la ciutat de València es va saldar amb 83 sancions, tres locals denunciats i quatre detinguts.

València demana les dades de la incidència del covid per barris

Per part seua, l'alcalde Joan Ribó ha assenyalat la necessitat de disposar ja de les dades d'incidència de la malaltia a la ciutat de manera desglossada per districtes: “tenim les dades d'anàlisis d'aigües residuals però encara no tenim les dades d'incidència de la malaltia per districtes, que la Conselleria s'ha compromés a fer-nos arribar, perquè des de l'Ajuntament volem informar els veïns i veïnes sobre la seua situació, i avaluar en què es poden introduir algunes mesures complementàries de control i en què no és necessari encara”. “Però per a poder dur a terme aquest control necessitem conéixer les dades d'incidència”, ha afegit. 

CECOPAL

Cal recordar que el CECOPAL es va constituir el mes de març passat, concretament el dia 13, en el marc del Pla Territorial d'Emergències de València, amb la participació dels diferents serveis relacionats amb la protecció civil i d'emergències de la ciutat, després de la primera declaració de l'estat d'alarma per part del Govern de l'Estat.

La sessió d'aquest dilluns, que s'ha celebrat per via telemàtica, ha comptat amb la participació del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, la d'Educació, Maite Ibáñez, i la del Cicle Integral de l'aigua, Elisa Valía, així com dels serveis que integren el centre (Serveis Socials, Cicle Integral de l'Aigua, Policia Local, Bombers, Protecció Civil, serveis Centrals Tècnics, Medicina Laboral, Sanitat, així com la participació de Creu Roja).

Pujar