elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat

València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat

  El MuVIM acull dues exposicions, enquadrades al cicle 'Memòria i canvi Climàtic', dels artistes Carlos Errando i Rafael de Luis, amb els títols 'Un futur imperfecte' i 'València, 1980+40'.

  Rafael Company, director del Museu Valencià de la Il·lustració i Modernitat, ha presentat aquest matí aquestes mostres fotogràfiques acompanyat dels seus autors. Ha destacat que per una banda, veurem “dues valències unides per una mirada madurada, la València que ja no tenim i la que tenim actualment”. Rafael de Luis “un recorregut emocional per la ciutat des dels anys 80, quan no hi havia turistes a València”.

  Mentre que, de l'altra, Carlos Errando mostra “els futurs possibles d'una València inundada per un clima àrid a través de fotomuntatges”.

  Dues exposicions que mostren el passat més proper, el present que vivim actualment a través d'imatges preses l'estiu del 2021, i un futur en què l'avenç del canvi climàtic és imparable a la ciutat transformant tot allò que fins ara coneixem.

  ‘València 1980+40’

  Pel seu autor, Rafael de Luis, aquesta exposició s'ha realitzat amb “llum i temps”, ja que “he intentat escriure el temps que passa per les persones i la ciutat, amb aquestes imatges que ens van mostrant aspectes del que em diu l'atenció quan vaig passejant per la ciutat”.

  I és segons Luis, “el temps també passa per les fotos, molts espectadors valoraran més les fotos dels 80 que les d'aquest estiu, i convidaria a esperar 40 anys per veure com es veuen les del 2021”. En aquesta mostra “vull transmetre el pas del temps protagonitzat pels mateixos habitants de la ciutat, que fem que es vagi transformant”.

  Pel que fa al canvi climàtic, ha indicat que sense fer al·lusions directament “sí s'està fent una descripció del pas del temps i l'alteració del paisatge urbà”.

  A través de ‘València, 1980+40’, ens permet rememorar i passejar a la memòria de la ciutat. L'artista ens ofereix la visió personal de la ciutat amb imatges captivadores. Són un document històric duna ciutat existida.

  La visió d'aquestes obres suscitarà records per als que van conèixer aquesta València de fa quaranta anys i esperança que l'evolució de la nostra ciutat, amb el pas dels anys, romangui cada cop més habitable, bonica i humana.

  ‘Un futur imperfecte’

  Carlos Errando, amb la seva exposició 'Un futur imperfecte', ens ofereix una reflexió visual a través de fotomuntatges singulars i distòpies, aquestes representacions fictícies d'una societat futura amb característiques negatives causants de l'alienació humana, per mostrar-nos un suposat i potser possible escenari catastròfic causat pel canvi climàtic.

  L'autor ha subratllat que "en aquesta exposició de fotos mentideres però honestes i autèntiques, subjau l'amor obvi que em provoca València".

  Errando és un artista minuciós i dedicat que utilitza només les seves fotografies. Les seves obres són una suma de preses diferents sobre el mateix objecte, edifici o paisatge, que ajusta de manera manual com un fotògraf artesà, controlant la llum, la perspectiva, la uniformitat i l'encaix.

  La quantitat d'informació que cada obra finalitzada la converteix en una fotografia d'altíssima resolució, impossible d'aconseguir amb un fotomuntatge simple, mostrant-nos una València futura possible, endinsant-nos en la reflexió sobre la crisi climàtica.

  MÉS FOTOS
  València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat - (foto 2)
  València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat - (foto 3)
  València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat - (foto 4)
  València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat - (foto 5)
  València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat - (foto 6)
  València a través del temps: el MuVIM ofereix dues exposicions amb una mirada al passat, present i possible futur de la ciutat - (foto 7)
  Pujar