València s'omple de runners en la 15K València Nocturna - (foto 3)
    València s'omple de runners en la 15K València Nocturna - (foto 4)
    València s'omple de runners en la 15K València Nocturna - (foto 5)
    València s'omple de runners en la 15K València Nocturna - (foto 6)

Al voltant de 10.000 corredors van omplir en la nit d'ahir els carrers de la capital del Turia amb motiu de la 15K València Nocturna Banco Mediolanum, la prova organitzada per la Fundació València Club d'Atletisme de la Comunitat València i guardonada amb l'etiqueta de bronze per IAAF.

La cita, consolidada a la ciutat com a referent esportiu, va donar començament al voltant de les 22.30 hores en l'Avinguda Enginyer Manuel Soto i va recórrer els principals carrers de la ciutat - l'avinguda del Port, el Passeig de l'Albereda, Torres de Serrans, plaça de Tetuan, carrer de la Pau, carrer Sant Vicent, i plaça de l'Ajuntament, passant pel pont de Montolivet cap a l'avinguda de França i carrer Menorca -davant la mirada de centenars persones que van animar als corredors.

Però no solament de corredors es va omplir València, perquè donat el seu caràcter nocturn especial, la carrera va comptar amb animacions en diferents posicions estratègiques al llarg dels 15.000 metres homologats del recorregut, en suport de cada participant Batucadas i grups de música, van animar la vetlada.

Resultats

La 15K Nocturna València Banco Mediolanum s'ha convertit en la millor carrera de 15 quilòmetres de la història d'Espanya. L'etíop Zeineba Yimer ha aconseguit la millor marca mundial de l'any amb un temps de 46:54, aconseguint així també la millor marca de la història en territori espanyol i el rècord del circuit en categoria femenina.

Per part seua, el corredor kenià Abel*Kipchumba ha realitzat una magistral carrera, fent-se també amb el rècord de la prova amb un temps de 41:55, amb la segona millor marca mundial de l'any i el millor crono de la història en la distància en territori espanyol.