12 de juliol de 2020 12/7/20

València rendeix honors a la seua Reial Senyera

Aixina celebren els valencians el 9 d'Octubre
Aixina celebren els valencians el 9 d'Octubre
  • La Processó Cívica recupera la normalitat en el Dia de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
València rendeix honors a la seua Reial Senyera  - (foto 2)
València rendeix honors a la seua Reial Senyera  - (foto 3)
València rendeix honors a la seua Reial Senyera  - (foto 4)

'Visca València'. Ha sigut, segurament, l'expressió més repetida aquest matí a València, on centenars de milers de persones han rendit honors a la Real Senyera en la celebració del dia gran dels valencians. La processó cívica s'ha succeït sense incidents ressenyables i amb molta més tranquil·litat que l'any passat, on va haver-hi enfrontaments en finalitzar la mateixa.

Així, en un ambient impressionant i festiu -tan sol entelat per alguna gota de pluja i alguna crítica als polítics que processionaven- xiquets, majors, famílies, grups d'amics, veïns i estrangers, han rendit honors a la Real Senyera en el seu recorregut pels carrers del centre de València: "És un dia de festa i d'unitat de tots els valencians", comentava un veí de Montcada que s'ha desplaçat fins a València per a gaudir de la jornada festiva amb la seua família.

Una jornada festiva allunyada dels grans moments de tensió que es van respirar l'any passat: "Tots tenim dret a manifestar-nos, és un dia per a reivindicar però sempre amb respecte i tranquil·litat", comentava un altre veí de València. Així i tot, hi ha famílies que han preferit no acudir al centre amb els seus fills per si es repetia la mateixa estampa que l'any passat: "És una pena que un dia festiu es convertisca en dia d'enfrontaments tan sol per la política", lamentava un veí de Camins al Grau.

La Reial Senyera ha completat el seu tradicional recorregut des del seu descens en vertical de l'Ajuntament (la tradició diu que no s'inclina davant ningú) fins al Parterre, per al seu posterior retorn a l'Ajuntament i la mascletà amb la qual s'ha tancat aquest acte emmarcat en el dia de la Comunitat Valenciana. La tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada enguany de portar l'ensenya: "És un honor poder ser la portadora de la nostra Senyera, el símbol que uneix a tot el poble valencià i que representa la nostra cultura, la nostra tradició i la nostra identitat valenciana".

En la processó han participat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra; consellers com Vicent Soler, Manuel Alcaraz, Rafael Climent Gabriela Bravo o Ana Barceló; el president dels Corts, Enric Morera; el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; a més de diputats autonòmics, provincials i de les Corts espanyoles, alts comandaments de les forces de seguretat, representants d'associacions culturals o la fallera major de València, Rocío Gil, entre uns altres.

Pujar