elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València es queda a les portes de ser Capital Europea de la Innovació

València es queda a les portes de ser Capital Europea de la Innovació
  • Malgrat això, ha anunciat que tornarà a presentar la seua candidatura per a l'any vinent

València tornarà a presentar-se a la Capitalitat Europa de la Innovació en 2021 després d’haver quedat entre les sis ciutats finalistes d’enguany. Així ho ha anunciat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, qui ha mostrat la seua “satisfacció” per haver arribat a ser una de les sis ciutats finalistes i haver aconseguit un premi de 100.000 euros per esta fita.  

Galiana ha anunciat que ha proposat a les sis ciutats finalistes d’esta edició de la Capitalitat Europea de la Innovació crear un grup de treball per a “conèixer-se personalment, intercanviar experiències i presentar un projecte conjunt de les sis ciutats al Pacte Verd Europeu”.

El Pacte Verd Europeu busca convertir el nostre continent en el primer que siga climàticament neutre. És una iniciativa de la Comissió Europea que té en compte que el canvi climàtic i la degradació de l'entorn són una amenaça existencial a la qual s'enfronten Europa i la resta de món. Per superar estos reptes, Europa planteja una nova estratègia de creixement que transforme la Unió en una economia moderna, eficient en l'ús dels recursos i competitiva, una iniciativa a la que València es vol sumar conjuntament amb Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia), Lovaina (Bèlgica) i Viena (Àustria).

El regidor ha assegurat que València “s’ha situat ja en el mapa de la innovació a nivell europeu i això és un intangible quant a imatge internacional que no es pot pagar amb diners”. “En tan sols quatre mesos, concretament des de maig que vam aprovar al plenari municipal presentar-nos a esta convocatòria, hem sigut capaços de crear una proposta que ha arribat fins a la final; açò mostra la capacitat de treball i de saber fer de l’Ajuntament de València”, ha valorat Galiana.

D’altra banda, el regidor ha confirmat que els 100.000 euros que ha rebut València pel fet d’arribar a la final seran invertits en l’estratègia de “València Missions 2030”, que té per objectius fites tan importants com reduir en un 90% la utilització de plàstic d'ací a 2030, tindre netes les nostres platges o ser una ciutat neutra en emissions a través de la innovació.

Pujar