29 de març de 2020 29/3/20

València premiarà amb 2.000 euros a la falla que millor reflectisca la mobilitat sostenible

València premiarà amb 2.000 euros a la falla que millor reflectisca la mobilitat sostenible - (foto 1)
  • L'Ajuntament de València ha convocat la primera edició dels premis ‘Falles, mobilitat sostenible i bicicleta’

MÉS FOTOS
València premiarà amb 2.000 euros a la falla que millor reflectisca la mobilitat sostenible - (foto 2)

Trobar-se ninots que facen referència a qüestions de mobilitat no és tasca complicada des de fa un parell d'anys. Les comissions falleres de la ciutat de València porten temps utilitzant la sàtira per a mostrar les seues crítiques a qüestions d'actualitat, i sens dubte tot el que tinga a veure amb carrils bici o transport en general acapara moltes mirades.

Conscients d'això, des de l'Ajuntament de València han decidit fomentar la presència d'aquesta temàtica en els monuments fallers del 2020 a través de la convocatòria dels I Premis Falles, Mobilitat Sostenible i Bicleta, els quals han sigut presentats aquest matí per Giussepe Grezzi i Pere Fuset, responsables de mobilitat i festes respectivament.

“Volem que les falles ens ajuden a tindre un missatge de reflexió sobre la mobilitat” ha apuntat *Grezzi durant la presentació, al mateix temps que ha mostrat el seu desig d'aconseguir que aquests guardons tinguen continuïtat en el temps.

Per part seua, Fuset ha destacat que la mobilitat i les falles sempre han mantingut una relació molt estreta perquè amb les festes “es recupera molt espai” i el transport públic o sostenible es converteixen en “una molt bona opció per a gaudir de la ciutat”. A més, el també president de la JCF ha destacat que “incentivar que les falles parlen i facen sàtira” contribueix d'alguna manera a reconéixer la labor de les comissions i els artistes.

Com participar

La convocatòria per a presentar propostes ja està oberta i el termini finalitzarà el pròxim 1 de març a les 14 hores. La manera de participar és molt senzilla, doncs qualsevol comissió fallera que aquest inscrita en la Junta Central Fallera podrà fer-ho.

Entre els requisits necessaris es troben: la presentació d'una memòria que relate la història i el missatge que faça referència a la mobilitat, i que la idea fomenta la reducció del transport contaminant. A més, hi haurà un premi especial de 1.500 euros per als *ninot referents a l'ús de la bicicleta.

La resolució del jurat es coneixerà el mateix dia que s'entreguen els premis fallers. Aquests premis compten amb una dotació econòmica: 2.000 euros per al primer premi, 1.000 euros per al segon premi i 500 euros per al tercer premi.

Falles de València

Falles de ValènciaEntrar en el especial
Pujar