18 de gener de 2021 18/1/21

València posarà "en quarantena" el fem de les residències de majors

Image d´arxiu
Image d´arxiu
  • L'Ajuntament de València ha pres aquesta decisió per a "garantir" la seguretat dels empleats d'aquestes plantes de tractament

L'Ajuntament implementarà “de manera immediata” un servici de recollida diferenciada dels residus domiciliaris de totes les residències de tercera edat de la ciutat, a més “d’incrementar la neteja i desinfecció diària dels contenidors d'estos centres”. D'altra banda, “s'executaran dos cicles complets de neteja i desinfecció interior i exterior de tot el parc de contenidors”, que ascendix a 16.194 unitats. El vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat d'estes mesures per a fer front a la crisi sanitària adoptades hui per la Junta de Govern Local.

La recollida diferenciada dels residus domiciliaris de les residències de tercera edat i la intensificació de la neteja i desinfecció diària dels contenidors d'estos centres es realitzarà en coordinació amb la Direcció General de Qualitat Ambiental de La Generalitat i l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus per “garantir la seguretat dels treballadors i treballadores de les plantes de tractament”. Campillo ha explicat que afectarà “tots els contenidors”, tant els que es troben al carrer com els que “tenen dins i trauen a la via pública perquè siguen arreplegats per l'Ajuntament”.

Posteriorment, “aplicarem una quarantena a estos residus quan arriben a les plantes de tractament, durant 48 hores”. En cas que alguna residència presente positius, “s'establix un sistema de recollida diferenciada dels residus sanitaris, que han d'anar per una altra via” diferent als residus domiciliaris.

La Junta de Govern Local ha acordat així mateix “executar immediatament dos cicles complets de neteja i desinfecció interior i exterior de tot el parc de contenidors de la ciutat, que ascendix a més de 16.194 unitats, de totes les capacitats, tant de càrrega lateral com de càrrega posterior”. En estos moments, “tenim cent equips manuals amb motxilla desinfectant tots els contenidors i papereres per fora, sobretot les parts que la gent podia tocar amb la mà”. A estos se sumaran camions, de manera que “tot el contenidor és desinfectat tant per fora com per dins”.

Desinfecció dels centres municipals

D'altra banda, la vicealcadesa Sandra Gómez ha anunciat que el Servici de Sanitat i Consum ha contractat l'empresa Lokimica per a poder actuar de manera immediata i procedir a fer desinfeccions en les instàncies municipals com a part de les mesures extraordinàries per a la contenció del COVID19 a la ciutat. La Junta de Govern va aprovar dies arrere que tant Sanitat com Servicis Centrals Tècnics pogueren fer contractacions d'emergència per a dur a terme el treballs de desinfecció i neteja necessàries per a poder treballar en condicions d'higiene i seguretat.

S'està actuant en col•laboració amb el servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals per a la gestió d'estes desinfeccions, que serà el que determine quines instàncies municipals són susceptibles de ser desinfectades segons la confirmació o sospita de contagis per coronavirus: instal•lacions municipals que havien estat obertes al públic anteriorment, o en les quals es detecte que hi haja hagut personal que pot haver sigut contagiat, o en altres entorns de major afluència de gent com a mercats municipals.

Amb esta resolució, el Servici de Sanitat podrà garantir que tots aquells espais municipals en els quals puga existir un risc de contagi siguen degudament desinfectats (s'inclou les que es van habilitar com a centres d'acolliment per a persones sense sostre i en situació de necessitat després de decretar-se l'estat d'alarma (el complex de la Petxina i els poliesportius del Cabanyal-Canyamelar, El Carmen i Benicalap).

De manera paral•lela a les desinfeccions que duu a terme l'empresa Lokimica, el Servici de Sanitat ha elaborat un protocol de Salut i Higiene per a estos centres, en els quals s'estableixen normes bàsiques d'higiene personal i de neteja, així com mesures addicionals de caràcter mèdic, com són la presa de temperatura a tots els usuaris dues vegades al dia i el seguiment de patologies que pogueren dificultar la situació de la persona en cas de contagi.

Pujar