20 de setembre de 2020 20/9/20

València llança el centre mundial d’alimentació sostenible el pròxim 22 de juliol

València llança el centre mundial d’alimentació sostenible el pròxim 22 de juliol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  València llança el centre mundial d’alimentació sostenible el pròxim 22 de juliol - (foto 2)
  València llança el centre mundial d’alimentació sostenible el pròxim 22 de juliol - (foto 3)

  La data de llançament del Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible, que tindrà lloc a València, finalment serà el pròxim 22 de juliol. Així mateix, a partir de la reunió entre l’alcalde de València en funcions, Joan Ribó, i el director de l’Oficina d’Informació de la FAO a Espanya, Enrique Yeves, s’han traçat les línies generals de treball per als pròxims dos anys. Per al primer any està previst treballar fonamentalment en quins són els reptes de l’alimentació de les grans ciutats en el segle xxi i, d’altra banda, el segon any se centrarà en l’Any Internacional dels Cítrics i les Verdures, tal com ha declarat Nacions Unides.

  Quant a la programació de treball per als pròxims anys, Joan Ribó ha assenyalat que «volem que l’element fonamental siga la comunicació, però una comunicació que recórrega els processos alimentaris, des de la producció, la distribució o la investigació, incloent-hi així tots els elements de mercat, comerç i formació».

  Així mateix, Enrique Yeves ha assenyalat que «actualment existix un problema internacional amb l’obesitat, que creix i no atén a barreres. L’obesitat augmenta perquè no hi ha una qualitat suficient en l’alimentació. És per això que este centre pot aportar referències sobre com abordar este assumpte en l’àmbit internacional». Amb motiu d’esta problemàtica, el primer any es preveu realitzar trobades, mostres, exhibicions i publicacions referents a este aspecte.

  A més, Ribó ha assenyalat que «encara que, quan ens referim al Centre Mundial d’Alimentació Sostenible, parlem d’un àmbit global, volem pensar en la ciutat, i això s’aconseguirà amb el treball a través de l’Ajuntament, com alguns dels projectes que ja s’han aconseguit a través del Servici d’Alimentació i el Servici d’Agricultura».

  D’altra banda, l’alcalde de València en funcions ha explicat que «en la pròxima reunió del Consell Rector es donarà entrada a un membre de FAO i també, possiblement en una fase posterior, a algun membre en el Consell Assessor, ja que és imprescindible la seua presència en el treball diari del centre».

   

  Pujar