28 de gener de 2020 28/1/20

València jutja dos nous casos de delictes sexuals després de la sentència de ‘La Manada’

València jutja dos nous casos de delictes sexuals després de la sentència de ‘La Manada’ - (foto 1)

  Tan sols uns dies després que es fera pública la sentència per la qual es condemna a 15 anys de presó als membres de la Manada, la Comunitat Valenciana celebra dos nous judicis per delictes sexuals.

  Tots dos tindran lloc aquests pròxims dies i estan relacionats amb casos d'índole sexual a menors.

  El primer tindrà lloc el 26 de juny, i es jutja a un home acusat d'un delicte d'abusos sexuals per realitzar tocaments a una menor en els lavabos d'uns apartaments.

  Segons fonts judicials, els fets van tindre lloc el 2 de juliol de 2017, quan l'acusat es va acostar a la víctima de 14 anys llavors i després de tocar-se els seus propis òrgans genitals li va besar en la boca i li va tocar els pits. La pena sol·licitada per la fiscalia és de tres anys i mig de presó.

  També en els jutjats de València, un altre home serà jutjat per dos delictes continuats d'abusos sexuals a dues xiquetes menors. Els fets jutjats van tindre lloc, presumptament, en la primera meitat de l'any 2016 quan les víctimes tenien nou i onze anys.

  El delicte hauria tingut lloc en l'habitatge del propi processament, on la mare d'una de les xicotetes, i àvia al seu torn de l'altra, realitzava labors de manteniment. Segons la Fiscalia, que demana per a l'home deu anys de presó, aquest va aprofitar que l'assistenta es trobava fent les tasques de la llar per a realitzar tocaments a les xicotetes o fer que alguna d'elles li tocaren els seus genitals o per a exhibir-li'ls ell mateix.

  Els dos acusats per aquests casos seran uns dels primers que es jutjaran una vegada dictada la polèmica sentència, la qual crea jurisprudència i podria ser exemplaritzant per a les següents condemnes que s'executen.

  Pujar