elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València impulsa la primera àrea de hackers cívics a la Comunitat Valenciana

  • La regidoria de Transparència i Govern Obert, mitjançant la càtedra GO, crea esta xarxa de recursos

"L'objectiu de l'àrea de hackers cívics és dinamitzar un espai de treball des del qual impulsar els recursos necessaris per tal que la ciutadania puga exercir el seu dret de control i participació en la vida política, econòmica, cultural i social de la ciutat", ha ressaltat el regidor de Transparència i Govern Obert, Roberto Jaramillo. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre el Ajuntament, la Diputació de València i la Càtedra Govern Obert.

Tal com ha explicat el regidor Jaramillo "la comunitat de hackers cívics integra les persones disposades a resoldre els problemes i els reptes de la ciutat de València a partir de solucions innovadores i, en este sentit, el que s'ha creat ara és eixe ecosistema de recursos i oportunitats reals en l'àmbit de la col·laboració local i provincial, ja que també la Diputació de València, a través de l'àrea de Transparència i Govern Obert, participa del projecte".

L'àrea de hackers cívics és una xarxa de recursos a l'abast de les persones interessades "i del que es tracta és d'acabar amb l'actitud paternalista de les institucions públiques cap a la participació i la transparència, per tal que siguen les mateixes persones implicades les que diguen com, quan i en quins aspectes volen participar. En definitiva el que pretenem és donar els mitjans i oferir els instruments que elles demanen i que siguen elles les que els autogestionen, des de la lògica del be comú".

La plataforma està oberta a la recepció "d'allò que la ciutadania demane, com ara l'organització de cursos de formació o la creació de solucions informàtiques i no només de creació de software... en definitiva, oferirà tota la infraestructura necessària per tal de donar la resposta als reptes identificats pels hackers cívics".

Els únics requisits per entrar a formar part d'esta comunitat de hackers cívics són el compromís amb la construcció d'un món millor, la col·laboració activa en el desenvolupament de solucions innovadores, el desig de generació de coneixement obert i la implicació activa, "a més de certes dosis de passió, entusiasme, esforç i creativitat. És a dir, compartir els valors de l'ètica hacker".

Pujar